Στα ίδια λεφτά, ποιο οικογενειακό SUV: Hyundai Kona ή Nissan Qashqai;

Στα ίδια λεφτά, ποιο οικογενειακό SUV: Hyundai Kona ή Nissan Qashqai;

31.263 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2024)

- Το Hyundai έχει καλύτερο εξοπλισμό και εγγύηση για 5 χρόνια αλλά χωρίς όριο χλμ.
- «Τραβάει» καλύτερα από χαμηλά το Nissan, ενώ «καίει» και λιγότερο
- Και τα δύο είναι ευρύχωρα, με το Kona να κερδίζει στις λεπτομέρειες 2-1
- Πιο ευχάριστο στο δρόμο είναι το Nissan που έχει και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος

Το Hyundai έχει καλύτερο εξοπλισμό και εγγύηση για 5 χρόνια αλλά χωρίς όριο χλμ.

Συγκρίνουμε στα ίδια λεφτά, στις μεσαίες εξοπλιστικές εκδόσεις τους, δύο οικογενειακά SUV «made in Asia». Από τη μία πλευρά έχουμε το Hyundai Kona των 120 ίππων (26.990 ευρώ στην Distinctive), στην έτερη πλευρά βρίσκουμε το Nissan Qashqai με τα 140 άλογα (27.990 ευρώ στην Premium). Αμφότερα φέρουν ήπια υβριδική τεχνολογία και 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο.
 
Σχετικά με το value for money (σχέση τιμής - παροχών) δίνουμε πόντο στο Hyundai Kona. Καταρχάς έχει μεγαλύτερη εγγύηση (5 έναντι 3 χρονών) και μάλιστα χωρίς όριο χλμ., που σημαίνει ότι... κάνεις το γύρο του κόσμου και ακόμη ισχύει. Έπειτα, το Kona έχει πληρέστερο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας (μεγαλύτερη οθόνη αφής, στάνταρ ψηφιακός πίνακας οργάνων, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού κ.ά.).

«Τραβάει» καλύτερα από χαμηλά το Nissan, ενώ «καίει» και λιγότερο

Το Nissan Qashqai έχει περισσότερα άλογα από το Hyundai Kona, κυρίως όμως έχει μεγαλύτερη ροπή και σε χαμηλότερες στροφές (240 Nm στις 1.650-4.000 σ.α.λ.). Για τον λόγο αυτό, έχει καλύτερο «τράβηγμα» από χαμηλά άρα προσπερνά πιο εύκολα σε χαμηλές ταχύτητες (60-100 στα 7,1 δλ. έναντι 8,6 δλ.). Ακόμη, το Nissan είναι περισσότερο οικονομικό σε μέση κατανάλωση (7,5 έναντι 8,3 λτ./100 χλμ.).

Και τα δύο είναι ευρύχωρα, με το Kona να κερδίζει στις λεπτομέρειες με 2-1

Η αύξηση των διαστάσεων του Kona το τοποθετεί πλέον στην κατηγορία των οικογενειακών SUV, με τους εσωτερικούς χώρους να επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Ναι, αμφότερα θα βολέψουν άνετα 3 ενήλικους επιβάτες (πλάτος πίσω καθίσματος 139,5 εκ.), με το Hyundai να προσφέρει περισσότερο «αέρα» για πόδια και κεφάλι. Ευρύχωρο, βέβαια, είναι και το Nissan Qashqai που αναλόγως του αν έχει ρεζέρβα ανάγκης ή κιτ επισκευής ελαστικού έχει χώρο αποσκευών 436-504 λτ. (466 λτ. το Kona).

Πιο ευχάριστο στο δρόμο είναι το Nissan που έχει και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος

Το Nissan Qashqai έχει μία από τις κορυφαίες επιδόσεις στο Elk Test, παράμετρος που «παίζει» σημαντικό ρόλο στην οδική συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου. Στην περίπτωση του ιαπωνικού C-SUV έχουμε ένα μοντέλο με premium ποιότητα κύλισης και υποδειγματική ανάρτηση η οποία εξασφαλίζει ταυτοχρόνως άνετες μα και ευχάριστες μετακινήσεις. Μην ξεχάσουμε και την μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (18 vs 16 εκ.) που δίνει λίγο πιο έντονη off-road προσέγγιση στο Qashqai.

Κάνε κλικ στη συνέχεια του άρθρου για να δεις την αναλυτική συγκριτική δοκιμή των δύο μοντέλων

Σελίδα 2Value for money - Εσωτερικό - Χώροι
Σελίδα 3Κινητήρες και οδική συμπεριφορά
Σελίδα 4Η γνώμη του AutoΤρίτη Test Center
Σελίδα 5Μετρήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά & τιμές
LINGLONG STOXOS TOP 5
test center