Αυτόματο Peugeot 308 με 130 άλογα ή χειροκίνητο Ford Focus με 155;

Αυτόματο Peugeot 308 με 130 άλογα ή χειροκίνητο Ford Focus με 155;

22.384 Επισκέψεις στο άρθρο (30/12/2023)

- 8 χρόνια εγγύηση και πιο πλούσιο εξοπλισμό έχει το Ford
- Το καλύτερο οδηγικά οικογενειακό μοντέλο είναι μακράν το Focus
- Καλύτερη κατανάλωση και πιο εύκολες προσπεράσεις έχεις με το αυτόματο Peugeot
- Πιο φαντεζί και ποιοτικό είναι το εσωτερικό στο 308

8 χρόνια εγγύηση και πιο πλούσιο εξοπλισμό έχει το Focus

Με βάση τον στάνταρ εξοπλισμό και τις μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center συγκρίνουμε το ήπια υβριδικό Ford Focus με τα 155 άλογα και το αυτόματο Peugeot 308 των 130 ίππων. Φθηνότερο είναι το Ford που κοστίζει 30.353 ευρώ στην βασική έκδοση ST-Line X. Στα πλεονεκτήματα του Focus είναι, επίσης, η 8ετής εγγύηση και ο εξαιρετικός εξοπλισμός άνεσης (είσοδος στο αυτοκίνητο χωρίς κλειδί, κάμερα οπισθοπορείας, προβολείς με λειτουργία corner assist, μεγαλύτερη οθόνη αφής, εσωτερικός φωτισμός, σύστημα πλοήγησης).
 
Τιμή εκκίνησης 31.500 ευρώ (Active Plus) έχει το Peugeot 308 με τα 5 χρόνια εγγύησης. Στο γαλλικό hatchback βλέπουμε έξτρα σύστημα αναγνώρισης σημάτων Κ.Ο.Κ. και σύστημα προειδοποίησης κόπωσης οδηγού.

«Βγάζει» πολλή ποιότητα στο εσωτερικό το 308

Η design-άτη εσωτερική κατασκευή είναι βασικό ατού για το Peugeot 308, το οποίο μπαίνει στα χωράφια των premium μικρομεσαίων με την αύρα που «βγάζει». Η συγκεκριμένη αίσθηση προκύπτει τόσο λόγω πολυτέλειας (μαλακά υλικά ακόμη και στην εξωτερική πλευρά της κονσόλας), όσο και από ψηφιακής άποψης με την στάνταρ 10άρα οθόνη και τον ίδιας επιφάνειας εντυπωσιακό 3D πίνακα οργάνων.

Πιο ευχάριστο στο δρόμο είναι το Ford

Η fun to drive οδική συμπεριφορά είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των μοντέλων της Ford, με το Focus να μην αποτελεί εξαίρεση. Τουναντίον, είναι το κορυφαίο σε αίσθηση οδήγησης μικρομεσαίο της αγοράς, ξεχωρίζοντας για την super θέση οδήγησης, το άμεσο και πληροφοριακό τιμόνι και την αποτελεσματική ανάρτηση που σε βγάζει ασπροπρόσωπο σε μία απαιτητική στροφή.

Καλύτερη κατανάλωση και πιο εύκολες προσπεράσεις έχεις με το αυτόματο Peugeot

Ελάχιστα πάνω από τα 7 λτ./100 χλμ. είναι η μέση πραγματική κατανάλωση του 308 με τον 1.200άρη PureTech των 130 ίππων. Μάλιστα, παρότι έχει 25 λιγότερα άλογα, έχει καλύτερες ενδιάμεσες επιδόσεις, προσπερνά δηλαδή γρηγορότερα χάρη στο αυτόματο κιβώτιο EAT8. Όσον αφορά το Ford Focus «καίει» 7,8 λίτρα σε μέσες πραγματικές συνθήκες και είναι 1 δλ. καλύτερο στην επιτάχυνση από στάση (0-100 χλμ./ώρα).
                        
Κάνε κλικ στη συνέχεια του άρθρου για να δεις την αναλυτική συγκριτική δοκιμή των δύο μοντέλων

Σελίδα 2Εξοπλισμός - Εσωτερικό - Χώροι: Τι πρέπει να γνωρίζω;
Σελίδα 3Κινητήρες - Οδική συμπεριφορά: Focus ή 308;
Σελίδα 4Η γνώμη του AutoΤρίτη Test Center
Σελίδα 5Μετρήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά & τιμές
ford
NISSAN