Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Κινητήρια Ισχύς Honda στο Indianapolis 500

Κινητήρια Ισχύς Honda στο Indianapolis 500

(2/6/2011)

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Honda έδωσε το παρών στο Indianapolis 500 εξοπλίζοντας με τους κινητήρες της και τα 33 αυτοκίνητα του αγώνα που συνέπεσε με την 100ή επέτειο του Memorial Day Classic.

Η Honda προσφέρει τους αγωνιστικούς κινητήρες και για τα 33 αυτοκίνητα κάθε χρόνο από το 2006, ενώ για έκτη συνεχή χρονιά – μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία του Indianapolis 500 – δεν έχει παρουσιαστεί ούτε μία βλάβη σε κινητήρα στην κατηγορία 500. Η Honda συμμετέχει στο open Πρωτάθλημα Β. Αμερικής από το 1994 έχοντας παίξει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του IZOD IndyCar Series από το 2003 που προσχώρησε στο Πρωτάθλημα – αφενός σαν αγωνιζόμενη στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, αφετέρου σαν μοναδική προμηθεύτρια κινητήρων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Νικητής στο 100ο Indianapolis 500 αναδείχθηκε ο Dan Wheldon της ομάδος Bryan Herta Autosport/ Honda Dallara. Ο Wheldon κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών στον τελευταίο γύρο και πιο συγκεκριμένα στην τελευταία στροφή του αγώνα, όταν ο οδηγός που βρισκόταν στην κορυφή ο JR Hildebrand της ομάδος Panther Racing/Honda Dallara, στην προσπάθεια του να προσπεράσει ένα πιο αργό αυτοκίνητο κτύπησε στον τοίχο της πίστας και έχασε την νίκη μέσα από τα χέρια του, τερματίζοντας στη 2η θέση.

Η Honda εξελίσσει ένα νέο, υπερτροφοδοτούμενο V-6 κινητήρα που θα χρησιμοποιηθεί στο 2012 IZOD IndyCar Series, όταν ο ανταγωνισμός των κατασκευαστών επιστρέψει στο θεσμό αυτό. Ο νέος κινητήρας 2.2 λίτρων σχεδιάστηκε στο Performance Development Center της Honda στη Santa Clarita, California. Προς το παρόν βρίσκεται σε φάση εξέλιξης και η πρώτη δοκιμή στην πίστα προγραμματίζεται για τον Αύγουστο.
Mercedes
Skoda