Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Maybach 62 είναι από τα μοντέλα που η συνέχιση της καριέρας τους θα κριθεί άμεσα
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Maybach 62 είναι από τα μοντέλα που η συνέχιση της καριέρας τους θα κριθεί άμεσα

Η τύχη της Maybach θα κριθεί σύντομα

(14/6/2011)

Η ερώτηση για την τύχη της πολυτελούς φίρμας αυτοκινήτων, παρακλάδι της Mercedes, της Maybach, απασχολεί τη Στουτγάρδη εδώ και κάμποσο καιρό. Ωστόσο η απάντηση δεν θα αργήσει, αφού ο Γερμανός κατασκευαστής ήδη αξιολογεί πρωτότυπα και προτάσεις για να αποφασίσει τι θα κάνει μέσα στον επόμενο μήνα.

Η τύχη της εξεζητημένης Maybach αναμένεται να κριθεί στο άμεσο μέλλον, αφού η Mercedes δεν θέλει να αφήσει άλλο χρόνο χωρίς να δώσει οριστική λύση στο κομμάτι των (ακόμα πιο) πολυτελών αυτοκινήτων. Να, λοιπόν, ποιες είναι οι μελλοντικές προοπτικές. Η πρώτη είναι η Mercedes να αφήσει τη Maybach να «πεθάνει», προωθώντας μια μεσοβέζικη λύση, του τύπου να ορίσει την κατασκευή των νέων μοντέλων της, πάνω σε πλατφόρμες παλιών Mercedes, όπως είδαμε στο παρελθόν να συμβαίνει με μοντέλα τύπου Chrysler Crossfire. Ωστόσο, αυτή η λύση, πέραν του ότι είναι ατελής ως σύλληψη και ως εκτέλεση, μάλλον θα κόστιζε περισσότερα τόσο στον αγοραστή, όσο και στον κατασκευαστή. Έτσι η δεύτερη λύση, που ακούγεται και πιο λογική, είναι η Mercedes να εκμεταλλευτεί μια πρόταση που έχει γίνει εδώ και καιρό και η οποία προβλέπει την παραγωγή, αλλά πιθανά και την εξέλιξη, της νέας γενιάς μοντέλων Maybach, από την Aston Martin.

Το εσωτερικό των Maybach δε θα μοιάζει με Mercedes αν την τύχη τους αναλάβει τη Aston Martin

Το εσωτερικό των Maybach δε θα μοιάζει με Mercedes αν την τύχη τους αναλάβει τη Aston Martin

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το όνομα της Aston Martin ακούγεται εδώ και κάμποσο καιρό σε συνδυασμό με αυτό της Maybach. Η βασική ιδέα είναι η Aston να παράγει την επόμενη γενιά των πολυτελών αυτοκινήτων για λογαριασμό της Daimler, στο Gaydon. Σε αντάλλαγμα η Mercedes θα παραχωρήσει τις πλατφόρμες και τους κινητήρες της, προκειμένου να στηριχθεί η παραγωγή των Aston Martin νέας γενιάς, συμπεριλαμβανομένης και της Lagonda, που η αγγλική φίρμα ενδιαφέρεται έντονα να λανσάρει ξανά. Η απάντηση σε όλα αυτά τα σενάρια δεν θα έρθει αργότερα από την 1η Ιουλίου.
Hyundai
NISSAN