ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Στο stand της Renault στην Έκθεση της Φρανκφούρτης λανσαρίστηκε και η R.S. έκδοση του νέου Twingo.
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στο stand της Renault στην Έκθεση της Φρανκφούρτης λανσαρίστηκε και η R.S. έκδοση του νέου Twingo.

Τρία ιδιαίτερα Renault Twingo

(16/9/2011)

H Renault στη Φρανκφούρτη μας παρουσίασε μαζί με το «κανονικό» νέο Twingo και τρεις «ειδικές» εκδόσεις του: τη σπορ R.S., το show car Mauboussin και τη θρυλική Gordini.

Για το ριζικά ανανεωμένο Renault Twingo σας μιλήσαμε ενδελεχώς πριν από λίγες ημέρες. Όμως, στο stand της γαλλικής εταιρείας στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, δίπλα στις «κανονικές» εκδόσεις του Twingo, βρίσκονταν και τρεις ειδικού ενδιαφέροντος. Λόγος γίνεται για το «μάχιμο» Twingo R.S., για ένα «κομψοτέχνημα», το Twingo Mauboussin και για το Twingo Gordini, ένα αυτοκίνητο που ξυπνάει μνήμες. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Με μοναδική εμφάνιση, 133 ίππους και το στήσιμο της Renault Sport, το Twingo R.S., είναι ένα μοναδικό όχημα.

Με μοναδική εμφάνιση, 133 ίππους και το στήσιμο της Renault Sport, το Twingo R.S., είναι ένα μοναδικό όχημα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Twingo R.S.
To Twingo R.S. που έκανε ντεμπούτο στη Φρανκφούρτη φόραγε το κίτρινο «κοστούμι», κάτι άκρως χαρακτηριστικό για ένα R.S. μοντέλο. Επιπλέον της δυναμικής του εμπρόσθιας όψης, όπως αυτή καθορίζεται από τα 4 φωτιστικά σώματα, το νέο Twingo R.S. διαθέτει ένα splitter στον μπροστά προφυλακτήρα, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα F1 αγωνιστικά μονοθέσια της εταιρείας. Οι θόλοι των πίσω τροχών φέρουν αεραγωγούς, που εκτός από την ενίσχυση του στιλ, φροντίζουν και για τη ψύξη των δίσκων που βρίσκονται στους τροχούς των 16 ιντσών. Οι πελάτες μπορούν να εξατομικεύσουν το Twingo R.S. τους, μέσω ενός διακοσμητικού πακέτου, το οποίο περιλαμβάνει –εκτός από το προαναφερθέν splitter- διαφορετικούς καθρέφτες και μια πίσω αεροτομή, όλα σε ανθρακί χρώμα. Στο εσωτερικό, κίτρινες ραφές έχουν χρησιμοποιηθεί στο τιμόνι, στα καθίσματα και στο κάλυμμα του πίνακα οργάνων. Το ταμπλό, η κονσόλα του ηχοσυστήματος και οι αεραγωγοί είναι σε ένα γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Κάτω από το καπό της έκδοσης R.S. βρίσκεται το 1.600άρι μοτέρ των 133 ίππων.
Twingo Mauboussin
H Renault και το περίφημο Παρισινό κοσμηματοπωλείο Mauboussin, έφτιαξαν το ομώνυμο Twingo επίδειξης για την Έκθεση της Φρανκφούρτης. Το Twingo Mauboussin παρουσιάστηκε στο stand της Renault όπως αξίζει σε ένα κόσμημα. To υπερπολυτελές δημιούργημα των Γάλλων είναι ένα και μοναδικό και φτιάχτηκε για να σαγηνεύσει τις γυναίκες. Για το χρώμα του αμαξώματος επιλέχθηκε ένα καφέ Tourmaline και για το εσωτερικό μια απόχρωση στο χρώμα της σοκολάτας. Πρόθεση των ανθρώπων της Renault είναι να το φτιάξουν σε περιορισμένο αριθμό κομματιών και να το διαθέσουν από την προσεχή άνοιξη.
Twingo Gordini
Το περίφημο μπλε (Malta Blue) χρώμα του αμαξώματος, μαζί με τις άσπρες ρίγες, του νέου Twingo Gordini σίγουρα βγάζουν μάτια, αλλά είναι και ενδεικτικά της ιστορίας της Gordini. Καθιστά το αυτοκίνητο άμεσα αναγνωρίσιμο και απευθύνεται σε όσους θέλουν να συνδυάζουν τη σπορτίφ αίσθηση με την κομψότητα. Οι περισσότερο μετριοπαθείς, μπορούν να αποκτήσουν το Twingo Gordini άσπρο, μαύρο ή κόκκινο. Οι επιλογές στους κινητήρες βενζίνης ξεκινούν από τον 1,2 TCe των 100 ίππων και κορυφώνονται στον 1.600άρη των 133 ίππων της έκδοσης Gordini R.S. Η μοναδική επιλογή για όποιον επιθυμεί ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης είναι το dCi 85, το οποίο, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, αποδίδει 85 ίππους.
Mercedes
Citroen