Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Μετά το 2015 αναμένεται να παρουσιαστεί στην παγκόσμια αγορά, ο αντικαταστάτης του FCX Clarity.

Μετά το 2015 αναμένεται να παρουσιαστεί στην παγκόσμια αγορά, ο αντικαταστάτης του FCX Clarity.

Έρχεται ο αντικαταστάτης του FCX Clarity

(24/9/2012)

Ο διευθύνων σύμβουλος της Honda Takanobu Ito, αποκάλυψε ότι η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει στην παγκόσμια αγορά, ένα νέο όχημα με κυψέλες υδρογόνου (FCV), που προορίζεται ως ο αντικαταστάτης του FCX Clarity.

Το όνομα του μοντέλου, αλλά και ουσιαστικές λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά του δεν έχουν διαρρεύσει, όπως τόνισε ο Ito: θα παρουσιάσει περισσότερη τεχνολογική υπεροχή, με την αύξηση του κόστους, που η Honda έχει αποφασίσει. Με τα δεδομένα που υπάρχουν, το νέο μοντέλο θα αντικαταστήσει το FCX Clarity και πουληθεί στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και φυσικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το FCX Clarity, μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, ενσωματώνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 100 kw (134 PS), συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου και κυψέλες υδρογόνου. Μέσω ειδικής διαδικασίας, το πεπιεσμένο υδρογόνο διασπάται παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια για το μοτέρ και νερό, το οποίο και είναι η μοναδική «εκπομπή» από τη διαδικασία αυτή. Από τη Honda, επίσης, προκύπτει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παρουσιαστούν κι άλλα νέα μοντέλα, με δεδομένη την απόφαση της εταιρείας να αυξήσει, σε μια δύσκολη περίοδο, τα κόστη παραγωγής και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
Autotriti.gr