Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Με την νέα γενιά του FH, ήρθε και η σειρά της Volvo Trucks να προσφέρει σύστημα ειδοποίησης και αυτόματης επιβράδυνσης του φορτηγού σε έκτακτες περιπτώσεις.

Με την νέα γενιά του FH, ήρθε και η σειρά της Volvo Trucks να προσφέρει σύστημα ειδοποίησης και αυτόματης επιβράδυνσης του φορτηγού σε έκτακτες περιπτώσεις.

Αυτόματο σύστημα πέδησης Volvo

(5/10/2012)

Με το νέο Volvo FH, η σουηδική εταιρεία προσφέρει ένα αυτόματο σύστημα πέδησης που είναι σε θέση να ανιχνεύσει ενδεχόμενη σύγκρουση του οχήματος και να ειδοποιεί σχετική τον οδηγό και όχι μόνο.

Σύμφωνα με μελέτες των ανθρώπων

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

της Volvo Trucks, ηαπόσπαση της προσοχής του οδηγού είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντεςπου ευθύνονται για πρόκληση μιας μεγάλης ποικιλίας τροχαίων ατυχημάτων σταοποία εμπλέκεται κάποιο βαρύ επαγγελματικό όχημα.

Προκειμένου να ελαχιστοποιήσειαυτό το πρόβλημα και να προσφέρει μια επιπλέον «χείρα βοηθείας» στους οδηγούςτης νέας γενιάς του FH, η Volvo Trucksέχει εξελίξει ένα νέο σύστημα με τηνονομασία Collision Warning το οποίο συνεργάζεται με ένα επιπλέον βοηθητικόσύστημα πέδησης, το Emergency Brake.

Η λειτουργία των δύο αυτώνσυνεργαζόμενων συστημάτων είναι σχετικά απλή.

Μέσω ειδικών αισθητήρων και καμερών,το Collision Warning ανιχνεύει τοενδεχόμενο πρόσκρουσης του φορτηγού με κάποιο όχημα που προπορεύεται ή κάποιοαντικείμενο που βρίσκεται στην πορεία του φορτηγού.

Σε πρώτη φάση, ένα ειδικόκόκκινο προειδοποιητικό σήμα εμφανίζεται στο παρμπρίζ του φορτηγού με σκοπό καιεπιστήσει την προσοχή του οδηγού στο πρόβλημα που τείνει να δημιουργηθεί. 

Toyota
OPEL