Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Παρά τη μικρή αύξηση στην τιμή του, το υγραέριο κίνησης παραμένει η πιο συμφέρουσα εναλλακτική επιλογή.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Παρά τη μικρή αύξηση στην τιμή του, το υγραέριο κίνησης παραμένει η πιο συμφέρουσα εναλλακτική επιλογή.

Από τις 5/11 η αύξηση στο υγραερίο

4.397 Επισκέψεις στο άρθρο (8/11/2012)

Από την 5η Νοεμβρίου, ημέρα κατάθεσης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου, ισχύει η ελαφρά αύξηση του ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης, όπως επιβεβαιώνεται από το επίσημο έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το autotriti.gr.

Η ελαφρά αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, στην τιμή του υγραερίου, από τα 200 ευρώ ανά 1.000 κιλά, στα 330 ευρώ ανά 1.000 κιλά, ισχύει από την ημερομηνία κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου (δηλαδή από τη 5η Νοεμβρίου) στη Βουλή και όχι από την ημερομηνία ψήφισης των νέων μέτρων. Αυτό επιβεβαιώνεται από το επίσημο έγγραφο που έχει στα χέρια του το autotriti.gr και το οποίο εξηγεί το λόγο για τον οποίο παρατηρήθηκε η αύξηση της τιμής του LPG, στα πρατήρια, πριν την διαδικασία ψήφισης του επίμαχου πολυνομοσχεδίου και συγκεκριμένα από την περασμένη Δευτέρα (5/11).   
Παρόλα αυτά, το υγραέριο κίνησης παραμένει η πιο συμφέρουσα εναλλακτική επιλογή, για τον οδηγό που θέλει να πατήσει το... γκάζι στην οικονομία. Όπως έχουμε αναλύσει, σε κάθε λίτρο υγραερίου το αυξημένο  ποσό φόρου που θα αναλογεί είναι 0.18 ευρώ/λίτρο, αντί για 0.11 ευρώ/λίτρο που ισχύει σήμερα. Με άλλα λόγια από τα 0.88 ευρώ, που πωλείται το λίτρο, θα φτάσει θεωρητικά στα 0.97 ευρώ/λίτρο, καθώς η επιβάρυνση θα είναι μόλις 0,07 ευρώ/λίτρο + 0,02 ΦΠΑ= 0,09 ευρώ/λίτρο.
Πρακτικά, λοιπόν, με ένα αυτοκίνητο στο οποίο η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 7,9 λτ/100χλμ. το κόστος επιβάρυνσης, με 15.000 χλμ. ανά έτος (αυτό είναι το ρεαλιστικό χιλιομετρικό όριο απόσβεσης), είναι περίπου 82,8 ευρώ, δηλαδή περίπου 6,8 ευρώ το μήνα ή 20 λεπτά την ημέρα!
 

Το autotriti.gr έχει στα χέρια το επίσημο έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή, για την αύξηση του ΕΦΚ στο LPG.

Το autotriti.gr έχει στα χέρια το επίσημο έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή, για την αύξηση του ΕΦΚ στο LPG.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
home pro