Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η «μαγκιά» του να συνδέεις το κινητό με GPS στην οθόνη που λίγοι ξέρουν

Η «μαγκιά» του να συνδέεις το κινητό με GPS στην οθόνη που λίγοι ξέρουν

24.789 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2023)

- Συνδέεις το κινητό με Apple Car Play/Android Auto & έχεις το κινητό στην οθόνη
- Εκτός από τη μουσική & το hands free έχεις και το GPS
- Βάζεις τον πλοηγό και βλέπεις το δρόμο μπροστά σου & δε χάνεσαι ποτέ
- Σε δρόμο με στροφές λειτουργεί και σαν «συνοδηγός σε ράλλυ»

Συνδέεις το κινητό με Apple Car Play/Android Auto & έχεις το κινητό στην οθόνη

Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα σήμερα εξοπλίζονται με οθόνη του συστήματος infotainment στο κέντρο του ταμπλό. Πέρα από τις γνωστές λειτουργίες που προσφέρει, όπως ρυθμίσεις του οχήματος και του κλιματισμού, την προβολή της κάμερας οπισθοπορείας ή των αισθητήρων παρκαρίσματος, προσφέρει και μια ακόμα λειτουργία. Τη σύνδεση του κινητού τηλεφώνου.
 

Εκτός από τη μουσική & το hands free έχεις και το GPS

Συνδέοντας το smartphone σου στην οθόνη του συστήματος infotainment, «ξεκλειδώνεις» πολλές ακόμα λειτουργείες. Πρώτη και ίσως σημαντικότερη, η δυνατότητα να μιλάς ασύρματα στο, χωρίς ακουστικά hand free και μικρόφωνα, μιας και αυτή τη δουλειά την κάνουν τα ηχεία της καμπίνας και το ενσωματωμένο μικρόφωνο που βρίσκεται δίπλα στα σκιάδια του αυτοκινήτου.

Επίσης, μέσω της σύνδεσης του κινητού με Bluetooth μπορείς να ακούσεις τη μουσική που έχεις στο κινητό ή στις γνωστές μουσικές εφαρμογές (Youtube, Spotify κλπ.) απευθείας στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου. Όμως υπάρχει μια ακόμα εφαρμογή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και δεν είναι άλλη από το σύστημα πλοήγησης.
 

Βάζεις τον πλοηγό και βλέπεις το δρόμο μπροστά σου & δε χάνεσαι ποτέ

Πολλά μοντέλα έχουν ενσωματωμένο πλοηγό στην οθόνη, ωστόσο κακά τα ψέματα ελάχιστα λειτουργούν τόσο καλά όσο οι χάρτες της Google που έχουμε όλοι στα κινητά μας και οι οποίοι εκτός των ενημερωμένων χαρτών και της πολύ καλής απόκρισης που προσφέρουν, σε ενημερώνουν και για την κίνηση στους δρόμους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι οδηγοί να τους προτιμούν έναντι οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής.

Σκέψου τώρα, ότι τα σύγχρονα συστήματα infotainment, προσφέρουν μια ακόμα λειτουργεία, αυτή της προβολής της οθόνης του κινητού στην οθόνη του αυτοκινήτου (ενσύρματα ή ασύρματα), μέσω Android Auto (στα κινητά Android) ή Apple Car Play (στα κινητά Apple). Εκτός των παραπάνω λειτουργιών (τηλέφωνο, μουσική κλπ) που λειτουργούν απευθείας από την οθόνη χωρίς να χρειάζεται να αγγίξεις το κινητό (που εκτός από παράνομο είναι και επικίνδυνο), έχεις αρκετές ακόμα έξτρα λειτουργείες, όπως ενημέρωση για τα γραπτά μηνύματα και εμφάνιση του χάρτη της Google απευθείας στην οθόνη!
 

Σε δρόμο με στροφές λειτουργεί και σαν «συνοδηγός σε ράλλυ»

Η τελευταία λειτουργεία είναι ίσως και η σημαντικότερη. Σκέψου να βάζεις το GPS για να πας κάπου και να μην χρειάζεσαι βάσεις για το κινητό ούτε να προσπαθείς να καταλάβεις τις οδηγίες από την μικρή οθόνη του κινητού, αλλά από την πολύ μεγαλύτερη οθόνη στο ταμπλό, που συνήθως βρίσκεται και στο ίδιο ύψος με το παρμπρίζ, άρα δε χρειάζεται να παίρνεις τα μάτια σου από το δρόμο για να βλέπεις τις οδηγίες.

Η παραπάνω λειτουργεία όμως έχει ένα ακόμα μεγάλο ατού, ειδικότερα όταν κινείσαι σε επαρχιακό δρόμο με στροφές που μάλιστα δεν γνωρίζεις. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να δεις στην οθόνη όλη τη χάραξη του δρόμου, τις στροφές που ακολουθούν, αλλά και σε πόσα μέτρα βρίσκεται η διασταύρωση που θα πρέπει να στρίψεις, κάνοντάς το να λειτουργεί πραγματικά σαν τους συνοδηγούς στα ράλλυ. Ειδικότερα τη νύχτα, η βοήθεια που σου προσφέρει είναι τεράστια!
 

Hyundai
NISSAN