Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Νέα διόδια και νέοι σταθμοί ετοιμάζονται, τόσο για την Εγνατία Οδό, όσο και για την Ολυμπία Οδό, ενώ θα αρχίσουν οι χρεώσεις και στις δύο κατευθύνσεις.

Νέα διόδια και νέοι σταθμοί ετοιμάζονται, τόσο για την Εγνατία Οδό, όσο και για την Ολυμπία Οδό, ενώ θα αρχίσουν οι χρεώσεις και στις δύο κατευθύνσεις.

Νέα διόδια σε Εγνατία και Ολυμπία οδό

2.828 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2013)

Νέα διόδια προς Καβάλα, ετοιμάζονται για την Εγνατία Οδό, ενώ οι σταθμοί Ελευσίνας και Ισθμού για την Ολυμπία Οδό θα αρχίσουν να χρεώνουν και στις δύο κατευθύνσεις. Επίσης θα προστεθούν και νέοι σταθμοί.

Με την ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού, θα προγραμματιστεί η έναρξη νέου σταθμού διοδίων μεταξύ Ασπροβάλτας και Καβάλας.Μάλιστα έχουν ήδη τοποθετηθεί οι βάσεις για τη δημιουργία του σταθμού.Προς το παρόν, όσοι διέρχονται από το σημείο, περνούν ελεύθερα. Όμως, μόλις ολοκληρωθούν τα διόδια, θα καθοριστεί και το κόστος διέλευσης. Από την άλλη βέβαια, υπάρχουν αντιδράσεις των κατοίκων, οι οποίοι βλέπουν ότι θα δυσκολέψουν οι μετακινήσεις τους και ίσως μειωθεί η κίνηση στην περιοχή τους.Επίσης η Εγνατία Οδός ΑΕ» προγραμματίζει να κατασκευάσει κι ένα ακόμα σταθμό διοδίων, στο ύψος της Ασπροβάλτας, γεγονός που σημαίνει, ότι ένας οδηγός με κατεύθυνση από τη Θεσσαλονίκη προς την Καβάλα θα πρέπει να πληρώνει διόδια τρεις φορές, αυξάνοντας έτσι το κόστος της διαδρομής.Ολυμπία οδόςΌσον αφορά τώρα την Ολυμπία Οδό, νέα διόδια, υψηλότερες χρεώσεις και πληρωμή διοδίων και στις δύο κατευθύνσεις φέρνει η επανεκκίνηση των έργων, πράγμα που σημαίνει διπλασιασμό των εξόδων για ένα ταξίδι Πάτρα- Αθήνα.Σύμφωνα με πληροφορίες, το καλοκαίρι θα κατατεθούν προς ψήφιση οι σχετικές συμβάσεις, με καταληκτική ημερομηνία κατασκευής το Μάιο του 2015.Παράλληλα, αν δεν διαφοροποιηθεί κάτι, ως προς την πολιτική που έχει συμφωνηθεί για τα διόδια, σύντομα θα αρχίσει η δημιουργία νέων σταθμών διοδίων (στην εθνική οδό Ελευσίνας-Κορίνθου-Πατρών, τα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού θα αρχίσουν να χρεώνουν και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ θα προστεθούν και νέοι σταθμοί). Επιπλέον, σταδιακά οι χρεώσεις στα διόδια θα ανέβουν, ανάλογα με το ποσοστό ολοκλήρωσης των έργων (ουσιαστικά οι χρεώσεις έχουν «παγώσει» εδώ και μία διετία).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
Citroen