ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η μεγάλη πίσω αεροτομή και η γενικότερη εμφάνιση του Renault Twizy Sport F1 concept, δείχνει το μέλλον.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η μεγάλη πίσω αεροτομή και η γενικότερη εμφάνιση του Renault Twizy Sport F1 concept, δείχνει το μέλλον.

Ο S.Vettel δοκιμάζει το νέο Twizy F1

4.388 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2013)

Η Renault παρουσίασε πρόσφατα ένα ιδιαίτερο αγωνιστικό όχημα, το Twizy F1, το οποίο είναι ηλεκτρικό, αλλά δανείζεται και αρκετά τεχνολογικά «καλούδια» από το χώρο της Formula 1.

Ο πιλότος της Red Bull Racing, Sebastian Vettel, δεν έχασε την ευκαιρία και δοκίμασε το νέο αγωνιστικό μοντέλο, το Renault Twizy F1, το οποίο –εκτός ότι είναι ηλεκτρικό – χρησιμοποιεί και αρκετές τεχνολογίες που είναι δανεισμένες από το χώρο της Formula 1, όπως το KERS.
Να θυμίσουμε ότι το Renault Twizy Sport F1 concept ξεχωρίζει χάρη στην «διαφορετική» και μυώδη εμφάνιση του, η οποία σε κάθε περίπτωση θυμίζει Formula 1, κυρίως λόγω της μεγάλης αεροτομής, των spoilers και των σλικ ελαστικών.
Η ίδια εντύπωση ενισχύεται και στο εσωτερικό του, το οποίο είναι… μονοθέσιο, με την θέση του οδηγού τοποθετημένη στο κέντρο, το τιμόνι που είναι τύπου F1 και το βασικότερο, με το σύστημα KERS (σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας), το οποίο βρίσκεται στην θέση του πίσω καθίσματος.
Το KERS, παρά τα 30 κιλά που προσθέτει στο βάρος του αμαξώματος, είναι η αιτία για την αύξηση της ιπποδύναμης του ηλεκτροκινητήρα με τον οποίο εφοδιάζεται το Renault Twizy Sport F1 concept, από 17 σε 97 ίππους συνολικά. 
Η συγκεκριμένη αύξηση των 80 ίππων διατηρείται για 14 δευτερόλεπτα, εκτοξεύοντας την επιτάχυνση του από 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του είναι λογικό να μην ξεπερνά τα 110 χλμ. / ώρα.
Να σημειωθεί ότι το Renault Twizy Sport F1 concept έχει βάρος 564 κιλά, δηλαδή 92 περισσότερα από το απλό Twizy, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί σε αρκετές εκδηλώσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι επίσημο για την μετέπειτα πορεία του.

«Αγριεμένη» εμφάνιση, βγαλμένη από την Formula 1 για το Renault Twizy Sport F1 concept.

«Αγριεμένη» εμφάνιση, βγαλμένη από την Formula 1 για το Renault Twizy Sport F1 concept.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
VW