Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

15 μοντέλα της Mercedes μπορούν και προσπερνούν μόνα τους

 Σχολιάστε 
2.774 Επισκέψεις στο άρθρο (20/6/2024)
15 μοντέλα της Mercedes μπορούν και προσπερνούν μόνα τους
3 Φωτογραφίες »

- Η λειτουργία Automatic Lane Change μπαίνει σε 200.000 Mercedes.
- Διαθέσιμη και μέσω ασύρματης ενημέρωσης (over the air).
- Αφορά σε 15 μοντέλα της Mercedes.
- Θα προσφέρεται στην Ελλάδα και σε 32 ακόμα χώρες της Ευρώπης.
- Το αυτοκίνητο αλλάζει λωρίδα και προσπερνάει τα πιο αργά οχήματα.

Η λειτουργία Automatic Lane Change μπαίνει σε 200.000 Mercedes

Διαθέσιμη σε 15 μοντέλα της Mercedes είναι η λειτουργία Automatic Lane Change, η οποία επιτρέπει στο αυτοκίνητο να προσπεράσει μόνο του ένα πιο αργό όχημα που βρίσκεται μπροστά του. Η διάδοση της νέας τεχνολογίας θα μπορεί να εγκατασταθεί σε αυτοκίνητα Mercedes τόσο μέσω του εργοστασίου, αλλά και ασύρματης ενημέρωσης (over the air) στα αυτοκίνητα που έχουν ήδη πουληθεί. Σύμφωνα με τη μάρκα αφορά περίπου 200.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Διαθέσιμη στην Ελλάδα και σε 32 ακόμα χώρες της Ευρώπης

Στην πορεία που έχει χαράξει η Mercedes για να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης των μοντέλων της, η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε πως η λειτουργία Automatic Lane Change είναι τώρα διαθέσιμη στο πακέτο Driving Assistance Plus για 33 ευρωπαϊκές χώρες. Ανάμεσα στις χώρες αυτές βρίσκεται και η Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιπες είναι οι εξής: Αλβανία, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακική Δημοκρατία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο. 

Σε 15 μοντέλα της Mercedes

Η εγκατάσταση της λειτουργίας Automatic Lane Change θα μπορεί να γίνει σε 15 μοντέλα της Mercedes με δύο τρόπους. Είτε απ' ευθείας από το εργοστάσιο για όσα φυσικά δεν έχουν ακόμα κατασκευαστεί, είτε σταδιακά από τον Σεπτέμβριο του 2024 μέσω ασύρματης ενημέρωσης over-the-air (OTA), για όσα από τα 15 μοντέλα έχουν ήδη παραδοθεί στην Ευρώπη, ο αριθμός των οποίων φτάνει περίπου τις 200.000.

Συγκεκριμένα, όλα τα μοντέλα της τρέχουσας σειράς της E‑Class (214), καθώς και οι CLE Coupé και Cabriolet μπορούν να ενημερωθούν με αυτόν τον τρόπο. Την ίδια δυνατότητα έχουν όλες οι C‑Class και S‑Class καθώς οι GLC, EQE και EQS (τόσο ως σεντάν όσο και ως SUV) που έχουν κατασκευαστεί από τον Γενάρη του 2023 και έπειτα. Η Mercedes αναφέρει πως όλοι οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν για αυτή τη δυνατότητα, ενώ η ενημέρωση μπορεί να γίνει είτε μέσω της οθόνης του συστήματος infotainment MBUX, είτε μέσω της εφαρμογής Mercedes me.

Αλλάζει λωρίδα και προσπερνάει τα πιο αργά οχήματα

Η λειτουργία Automatic Lane Change (ALC) επεκτείνει ακόμα περισσότερο τα περισσότερα από 40 τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης που είναι ήδη διαθέσιμα από τη Mercedes. Επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ξεκινήσει αυτόματα μια αλλαγή λωρίδας σε  αυτοκινητόδρομους όταν είναι ενεργοποιημένο το Active Distance Assist DISTRONIC, προκειμένου να προσπεράσει πιο αργά αυτοκίνητα ή να ακολουθήσει τη διαδρομή προς την επόμενη έξοδο. Η Mercedes εισήγαγε ήδη αυτή τη λειτουργία στη Βόρεια Αμερική το 2023.

Συνέχεια του άρθρου >>>
fiat
FALKEN ZIEX ZE 320 TEST