Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Η 3D εκτύπωση αργά αλλά σταθερά μπαίνει ολοένα και περισσότερο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

3D εκτυπωμένο κάθισμα από την Porsche

1.633 Επισκέψεις στο άρθρο (18/3/2020)

Η 3D εκτύπωση αργά αλλά σταθερά μπαίνει ολοένα και περισσότερο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας παίζοντας σημαντικό ρόλο στην κατασκευή ενός ευρύ φάσματος βασικών εξαρτημάτων των αυτοκινήτων. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση της Porsche που τη χρησιμοποιεί για να κατασκευάσει νέα bucket καθίσματα!


Η μάρκα πριν από λίγο ανακοίνωσε επίσημα το πρώτο της 3D εκτυπωμένο bucket κάθισμα, το οποίο αρχικά δεν θα είναι βασικό μέλος της γραμμής παραγωγής, αλλά πολύ σύντομα αυτό θα αλλάξει. Η όλη ιδέα πίσω από το νέο κάθισμα είναι πολύ απλή. Το κεντρικό τμήμα του καθίσματος παράγεται εν μέρει από έναν 3D εκτυπωτή, ο οποίος επιτρέπει στους πελάτες να επιλέξουν μεταξύ τριών επιπέδων σταθερότητας.
 
Το νέο κάθισμα έχει λάβει ως βάση του το υπάρχον bucket κάθισμα με το οποίο εξοπλίζει η Porsche τα μοντέλα της. Η κατασκευή του περιλαμβάνει στήριγμα βάσης από ενισχυμένο πολυπροπυλένιο, το οποίο είναι συνδεδεμένο με ένα μαλακό στρώμα από υλικό που έχει τη δυνατότητα να «αναπνέει», που είναι και το τμήμα που πρόκειται να εκτυπωθεί 3D. Το τελικό «ντύσιμο» του καθίσματος γίνεται από ένα υλικό που η Porsche το ονομάζει Racetex, το οποίο διαθέτει ένα συγκεκριμένο μοτίβο διάτρησης για να αερίζεται.
 
Αρχικά η μάρκα σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή μίας σειράς που θα αποτελείται από 40 καθίσματα και θα διατίθενται για τις αγωνιστικές 911 και 718 που θα λάβουν μέρος σε γεγονότα στην Ευρώπη. Εάν όμως η μάρκα δει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το νέο της προϊόν τότε θα το εντάξει στον κατάλογο Porsche Manufaktur από τα μέσα του 2021.  

Hyundai
Autotriti.gr