Τα 5 συχνότερα λάθη στη χρήση Air Condition

Τα 5 συχνότερα λάθη στη χρήση Air Condition

100.375 Επισκέψεις στο άρθρο

Κίνδυνος για την υγεία και την τσέπη από τη λάθος χρήση του A/C. Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, αλλά 5 τα βασικά λάθη που λίγο-πολύ όλοι κάνουμε στη χρήση του κλιματισμού στο αυτοκίνητο και τα οποία δεν επηρεάζουν μόνο την απόδοσή του, αλλά την τσέπη και την υγεία μας!

Έπιασαν οι ζέστες & θες να δουλεύει σωστά!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το air condition και ο κλιματισμός αυτοκινήτου στην πραγματικότητα δεν έχουν εποχή, μιας και όλοι θέλουμε να οδηγούμε μέσα σε μια ευχάριστη καμπίνα με σωστή θερμοκρασία και όχι σε ένα κινητό ψυγείο ή φούρνο. Μάλιστα δεν είναι μόνο θέμα άνεσης, αλλά και ασφάλειας και για αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμούμε τις επιπτώσεις της χαμηλής θερμοκρασίας το χειμώνα (που αναγκαζόμαστε να φοράμε μπουφάν, σκούφους ή ακόμα και γάντια! που περιορίζουν τις κινήσεις και την ορατότητά μας) ή υψηλής θερμοκρασίας όταν οδηγούμε το καλοκαίρι.

Ειδικότερα για το καλοκαίρι και σύμφωνα με μελέτες αλλά και τον εμπειρογνώμονα της SEAT, μια εσωτερική θερμοκρασία 35°C αναγκάζει τον οδηγό να αντιδρά 20% πιο αργά από ότι στους 25°C. Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με την οδήγηση με επίπεδο αλκοόλ στο αίμα περίπου 0,5 γρ./λτ αίματος. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να διατηρούμε το χώρο των επιβατών σε σωστή θερμοκρασία και καλά αεριζόμενο.

Ωστόσο είτε από άγνοια, είτε από συνήθεια λίγο-πολύ όλοι μας κάνουμε λάθη στη χρήση του κλιματισμού με αποτελέσματα, που δεν αφορούν μόνο στην μειωμένη απόδοση ή στην σπατάλη καυσίμου, αλλά και στην ίδια μας την υγεία! Αυτά είναι λοιπόν τα 5 πράγματα, που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις για να έχεις σωστή λειτουργία του κλιματισμού στο αυτοκίνητό σου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

VW LEASEPRO
RENAULT