Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Δεν καίει, δεν ρυπαίνει και είναι γρήγορο. Τι άλλο μπορεί να θές;

5 λόγοι που θα λατρέψουμε τα ηλεκτρικά

3.572 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2018)

Τι είναι αυτό που έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα μας κάνουν να τα αγαπήσουμε;

Εντάξει, δεν έχουν μοτέρ, κιβώτιο και ήχο, έχουν όμως ένα σωρό πράγματα που μόλις τελειώσουμε με το «πένθος» της απώλειας, θα βρούμε πολύ ενδιαφέροντα και θα μας κάνουν να αλλάξουμε άποψη και να τα ερωτευθούμε. Τι είναι όμως αυτό που θα μας αρέσει;
 
Όπως κάθε απώλεια, έτσι και με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης θα μας πάρει λίγο καιρό. Θα πρέπει να περάσουμε από τα στάδια του πένθους, να ξεπεράσουμε τη θλίψη, να αποδεχθούμε τη νέα πραγματικότητα και να βρούμε τι είναι αυτό που έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που τα κάνει ωραία.
 
#5
Η κατανάλωση. Φυσικά το κόστος φόρτισης παραμένει, όμως σε σχέση με ένα συμβατικό μοντέλο σήμερα, το κόστος ανά χιλιόμετρο είναι κάτω από το ένα τρίτο, τουλάχιστον σε ότι αφορά την κατανάλωση. Για το κόστος αγοράς και της απόσβεσης θα τα πούμε παρακάτω.
 
#4
Η ευκολία. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πολύ πιο εύκολα στην οδήγηση, πολύ πιο άνετα, ήσυχα και πρακτικά. Είτε γιατί έχουν επίπεδο πάτωμα, είτε γιατί έχουν μόνο μία σχέση στο (αυτόματο) κιβώτιο, είτε γιατί (μπορεί να) έχουν μόνο ένα πετάλι (όχι φρένο δηλαδή), τα ηλεκτρικά μοντέλα κάνουν τις καθημερινές μετακινήσεις πιο εύκολες.
 
#3
Η λιγότερη ρύπανση. Και αυτό είναι θετικό κάθε στιγμή, οδηγείς ή όχι, αφού τόσο η μουτζούρα από τις εξατμίσεις, όσο και η φασαρία θα εξαφανιστούν από τις πόλεις μας και θα τις κάνουν πιο όμορφες για να ζούμε.
 
#2
Ο τρόπος απόκτησής τους. Βλέπεις τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έρχονται με ένα νέο τρόπο απόκτησής τους. Αν η Tesla και τώρα η Volvo δείχνουν το μέλλον, τότε το αυτοκίνητο με συνδρομή, όπως είναι σήμερα το κινητό, θα είναι μάλλον ο καλύτερος και φθηνότερος τρόπος απόκτησης.
 
#1
Οι επιδόσεις. Λέτε ότι θέλετε, αλλά τα ηλεκτρικά έχουν πολλή ροπή και απίστευτες επιδόσεις. Το 0-100 μπορεί να είναι κάτω από 5 δλ. ακόμη και στα πολύ μικρά και φθηνά μοντέλα. Μην ξεχνάμε πως τα μοντέλα της Tesla είναι ταχύτερα από τα περισσότερα υπεραυτοκίνητα, ενώ, εκτός από τον κινητήρα, είναι τελείως συμβατικά. Σε συνδυασμό και με την όμορφη σχεδίαση που περιμένουμε, οι επιδόσεις για όλους θα είναι πολύ ευπρόσδεκτες.
 
Τι λέτε, δεν είναι καταπληκτικά τέτοια χαρακτηριστικά για τα επόμενα αυτοκίνητα που θα οδηγούμε; Είναι όμως αρκετά για να τα ερωτευθούμε όπως τα συμβατικά; Μήπως εσείς βλέπετε και κάτι ακόμη καλύτερο που έχουν;

Mercedes
NISSAN