Οι μπαγκαζιέρες δημιουργούν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στην οροφή του αυτοκινήτου μας, προστατεύοντας συγχρόνως τα πράγματά μας από φυσικά φαινόμενα.

Φόρτωσε τα πάντα!

27.772 Επισκέψεις στο άρθρο

Πώς όμως θα γίνει αυτό αν το αυτοκίνητο δε χωράει όσα εμείς θέλουμε μαζί μας; Γίνεται να στερήσουμε από τα παιδιά μας τη χαρά του ανέμελου παιχνιδιού με το ποδήλατό τους;
 
Η καλύτερη λύση λοιπόν είναι να προμηθευτούμε αξεσουάρ ταξιδιού όπως μπαγκαζιέρες, σχάρες οροφής, βάσεις ποδηλάτου και τρέιλερ. 
 
Μπαγκαζιέρες οροφής
Οι μπαγκαζιέρες μας δημιουργούν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στην οροφή του αυτοκινήτου μας. Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν κανόνες ασφαλείας στη χρήση τους. 
 
Θα πρέπει να προσέξετε να κάνετε ομοιόμορφη κατανομή των πραγμάτων σας και να αποφύγετε να τοποθετήσετε πολύ βαριά αντικείμενα. Εξάλλου το μέγιστο βάρος που μπορείτε να προσθέσετε στην οροφή, συνήθως ορίζεται γύρω στα 75 κιλά. Επιπλέον θα πρέπει πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες τοποθέτησης που θέτει το εγχειρίδιο χρήσης και φυσικά ανεξαιρέτως διαδρομής, η μπαγκαζιέρα θα πρέπει να είναι πάντα κλειστή και ασφαλισμένη. 
 
Σχάρες οροφής
Μια εξαιρετική λύση είναι οι σχάρες αυτοκινήτου όπου μπορούμε να τοποθετήσουμε ότι δε χωράει στο πορτμπαγκάζ μας. Ανάλογα το είδος του οχήματος παράγονται σε διάφορα μήκη και σχήματα. Προτιμήστε να είναι κατασκευασμένες από ποιοτικά υλικά ώστε να παρατείνεται το χρόνο ζωής τους. Μειονεκτούν έναντι της κλειστής μπαγκαζιέρας, καθώς αφήνουν εκτεθειμένα τα αντικείμενα στις καιρικές συνθήκες, τον άνεμο και τον ήλιο.
 
Βάσεις ποδηλάτων
Οι βάσεις στήριξης ποδηλάτων έχουν έξυπνο, λειτουργικό και ελκυστικό σχεδιασμό, έτσι ώστε η μεταφορά των ποδηλάτων να γίνεται με ευκολία και προπαντός με ασφάλεια. Υπάρχουν δύο τύποι βάσεων, αυτές που προσαρμόζονται στην οροφή και οι βάσεις που τοποθετούνται στο πορτμπαγκάζ του οχήματος, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες όλων των αυτοκινήτων.  
 
Trailers (τρέιλερ)
Τα τρέιλερ έχουν πανευρωπαϊκή έγκριση και ταξινομούνται νόμιμα σε κιλά ανάλογα βέβαια με την ελκτική ικανότητα του αυτοκινήτου σας. Ιδανικά για μεταφορά μεγάλων αντικειμένων, αλλά και scooter, jet ski, ATVs κτλ. Διατίθενται με σύστημα πέδησης αλλά και άνευ. 

Tip
Αφού φτάσετε στον προορισμό σας αφαιρέστε όλο τον εξοπλισμό, που πλέον είναι περιττός, διότι αυξάνει την κατανάλωση του αυτοκινήτου, καθώς μεγαλώνει την αεροδυναμική αντίσταση του οχήματος.  

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

ELASTIKA 2024
moto