Η κατανομή του βάρους των αποσκευών σας θα πρέπει να είναι ομοιόμορφη και να μην περνάνε σε ύψος το επίπεδο της εταζέρας ή το ύψος της πλάτης των καθισμάτων.

Φορτώνοντας το πορτ-μπαγκάζ μας

27.800 Επισκέψεις στο άρθρο

Γενικότερα για την φόρτωση του χώρου αποσκευών ισχύουν 5 βασικοί κανόνες: 
 
1. Τα βαριά αντικείμενα θα πρέπει να τοποθετούνται στο κάτω μέρος του χώρου αποσκευών και κεντρικά, ώστε να μην «ψηλώνει» το κέντρο βάρους. Παράλληλα θα πρέπει να τα στερεώσετε σταθερά, ώστε να μην «παλαντζάρουν» και σε μια απότομη μανούβρα μετατοπιστούν απότομα και επηρεάσουν την πορεία του οχήματος σας. 
 
2. Δεν πρέπει οι αποσκευές μας να περνάνε σε ύψος το επίπεδο της εταζέρας ή το ύψος της πλάτης των καθισμάτων και φυσικά δεν αφήνουμε πράγματα πάνω στην εταζέρα. Αρχικά μειώνουν το οπτικό πεδίο του οδηγού προς τα πίσω, ενώ σε ένα απότομο φρενάρισμα ή μια σύγκρουση μπορεί περάσουν στην καμπίνα και να τραυματίσουν τους πίσω επιβάτες. 
 
3. Η κατανομή του βάρους των αποσκευών σας θα πρέπει να είναι ομοιόμορφη και να μην τοποθετείτε βαριά αντικείμενα μόνο από τη μία πλευρά. Και το αμάξι θα νιώθετε να τραβάει προς τα εκεί, αλλά και θα ταλαιπωρήσετε υπερβολικά το σύστημα διεύθυνσης.  
 
4. Προσέχουμε πάντα να είναι σε άμεσα προσβάσιμο σημείο το φαρμακείο, το τρίγωνο και το κουτί των πρώτων βοηθειών.
 
5. Αν ο χώρος αποσκευών του αυτοκινήτου μας δεν επαρκεί, τότε θα πρέπει να προχωρήσουμε στην αγορά μιας μπαγκαζιέρας οροφής ή μπαγκαζιέρας-τρέιλερ

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

NEO TRAFIC
skoda