Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η εξέλιξη της Fiat Spider στο χρόνο

Η εξέλιξη της Fiat Spider στο χρόνο

50 χρόνια Fiat 124 Spider

3.417 Επισκέψεις στο άρθρο (4/11/2016)

To Fiat 124 Spider, ένα από τα πιο ιστορικά μοντέλα της Fiat, συμπλήρωσε 50 χρόνια ζωής και πλέον φιλοδοξεί να συνδυάσει τη διαχρονική εμφάνιση με νέα και σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

To convertible της Fiat πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά το μακρινό 1966 και αποτέλεσε ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα της εποχής.

Στις ΗΠΑ μάλιστα, οι πωλήσεις του ήταν τεράστιες και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι η νέα εξέλιξη του μοντέλου παρουσιάστηκε στο Λος Αντζελες το 2015.

Σήμερα η νέα γενιά Spider φθάνει μέχρι και τα 215 χλμ/ώρα, καταφέρνοντας το 0 στα 100 χλμ/ώρα, σε 7.5 δευτερόλεπτα. Διαθέτει και νέο εξοπλισμό, με εξελιγμένο σύστημα Bose Hi-Fi 9-ηχείων και τους εμπρός προβολείς LED και στα πίσω φώτα, ενώ η αναλογία μεταξύ της καμπίνας του και του καπό, είναι αντίστοιχη ενός καθαρά αγωνιστικού αυτοκινήτου. 
Σταθμοί στην ιστορία του ιταλικού μοντέλου, είναι επίσης, το 1969, όταν η πρώτη σειρά Spider έφτασε κοντά στις 25.000 πωλήσεις, αλλά και το 1972 για την αγωνιστική έκδοση, Fiat 124 Abarth Rally Gr.4, η οποία συγκριτικά με το βασικό μοντέλο παραγωγής, επωφελείτο από έναν δυνατότερο κινητήρα, οροφή και καπό από υαλονήματα, πόρτες αλουμινίου και σημαντική μείωση βάρους.
 
Η παραγωγή του 124 Sport Spider συνεχίστηκε από τον Ιούνιο του 1974 μέχρι το 1982 για την αγορά των Η.Π.Α., όπου το μοντέλο διατηρούσε την επιτυχία του, ενώ πλέον έχει επιστρέψει με σύγχρονα, νέα μοντέλα Fiat Spider.
 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS
Leasing