Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
50 χρόνια αυτοκίνητα πόλης Peugeot
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

50 χρόνια αυτοκίνητα πόλης Peugeot

3.437 Επισκέψεις στο άρθρο

Πόσοι από εσάς γνωρίζετε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν μεγάλο παρελθόν και ημερομηνίες - ορόσημα στον κόσμο της αυτοκίνησης; Επειδή λίγοι θα… σηκώσατε το χέρι σας απαντώντας θετικά, ας γνωρίσουμε καλύτερα μία εταιρεία που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της, ειδικά στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης. Την Peugeot.

Κινείσαι στην πόλη με φινέτσα γαλλική

Το ημερολόγιο έδειχνε 1η Μαΐου 1941. Με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο να έχει ξεσπάσει και την κρίση προϊόντων και αγαθών να ταλανίζει σε όλη τη Γη, η Peugeot έκανε την δική της… επανάσταση. Όταν γνωστοποίησε την δημιουργία του πρώτου ηλεκτρικού της οχήματος με την ονομασία VLV (Véhicule Léger de Ville - Light City Vehicle) έγινε η μοναδική γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία της εποχής που ασχολήθηκε με την ηλεκτροκίνηση. Αν και μιλάμε για 80 χρόνια πριν, οι αριθμοί αυτονομίας του θρυλικού VLV φαντάζουν τουλάχιστον ικανοποιητικοί. Σχεδιασμένο για αστική χρήση, το μίνι διθέσιο καμπριολέ μπορούσε να διανύσει 70-80 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά με ταχύτητες έως 35 χλμ./ώρα, προδιαγραφές που το έκαναν ιδανικό μεταφορικό σε μια εποχή κατά την οποία βενζίνη και πετρέλαιο θεωρούνταν δυσεύρετες πολυτέλειες.


Οι μπαταριές του θρυλικού καμπριολέ VLV ήταν τοποθετημένες στο μπροστινό μέρος, ενώ ένας ηλεκτρικός κινητήρας χωρίς διαφορικό χειριζόταν τους πίσω τροχούς.

Οι μπαταριές του θρυλικού καμπριολέ VLV ήταν τοποθετημένες στο μπροστινό μέρος, ενώ ένας ηλεκτρικός κινητήρας χωρίς διαφορικό χειριζόταν τους πίσω τροχούς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση με κορυφαίο το e-208

Μπαίνοντας σε μία… χρονοκάψουλα, μεταφερόμαστε στο σήμερα. Η Peugeot συνεχίζει να αποτελεί μια από τις ευρηματικές και καινοτόμες εταιρείες του αυτοκινητιστικού κόσμου. Ανακαλύπτοντας τις τάσεις της σύγχρονης πραγματικότητας, η γαλλική φίρμα προτάσσει την δική της φιλοσοφία τόσο σε σχεδίαση - αισθητική προσέγγιση, όσο και σε κινητήρες-τεχνολογία κίνησης. Κάπως έτσι εξηγείται και η παρουσία της στο «βάθρο» των εγχώριων πωλήσεων των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων για το 2021 (3η θέση και ποσοστό 12,8%).
 
Αγαπημένο για τον Έλληνα καταναλωτή παραμένει ένα από τα best-seller της εταιρείας. Διαθέσιμο σε εκδόσεις βενζίνης και diesel, το e-208 είναι η εναλλακτική πρόταση για εταιρικούς και μη χρήστες που αναζητούν ένα οικονομικό εντός πόλης ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με αυτονομία που δεν το περιορίζει για κίνηση και εκτός αστικού ιστού. Μοντέρνο, νεανικό και ευχάριστο οδηγικά, το  e-208 πέρασε στην... επόμενη πίστα και έδωσε συνέχεια στην πετυχημένη παρουσία της Peugeot συνολικά στα μοντέλα πόλης. Διότι από το λανσάρισμα του 104 το μακρινό 1972 ως την σημερινή εποχή, έχουν περάσει δέκα γενιές μοντέλων και 50 χρόνια «ζωής»!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
OPEL