ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το εμπρός μέρος του νέου Scenic μας θυμίζει έντονα το ολοκαίνουργιο Megane Coupe
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το εμπρός μέρος του νέου Scenic μας θυμίζει έντονα το ολοκαίνουργιο Megane Coupe

Nέα Renault Scenic & Grand Scenic

(4/3/2009)

Την τρίτη γενιά των Scenic (5θέσιο) και Grand Scenic (7θέσιο) παρουσίασε η Renault στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Σχεδιαστικά εμφανείς είναι οι επιρροές του από το νέο Megane ενώ πληθώρα πολυχρηστικών λύσεων βρίσκουμε στο εσωτερικό
τους.

Εξωτερικά στο εμπρός μέρος το μοντέλο διαθέτει ογκώδη φωτιστικά σώματα ενώ στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα έχουν σχήμα μισοφέγγαρου που στην περίπτωση του Scenic αγκαλιάζουν τo πίσω παμπρίζ.

Με σύγχρονη σχεδίαση το Grand Scenic

Με σύγχρονη σχεδίαση το Grand Scenic

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Εντύπωση μας κάνει και η έντονη ομοιότητα του Scenic στο εμπρός μέρος με την κουπέ εκδοχή του νέου Megane, με τις χρωμιομένες εισαγωγές αέρα.

Στο εσωτερικό τους συναντάμε πολλά στοιχεία από το νέο Megane ενώ εντύπωση κάνει ο πίνακας οργάνων με την έγχρωμη οθόνη TFT.
Ο χώρος των γονάτων για τους επιβάτες της δεύτερης σειράς των επιβατών είναι αρκετά μεγάλος καθώς αγγίζει τα 235 χιλιοστά για το Scenic και τα 275 χιλιοστά για το Grand Scenic ενώ για την τρίτη σειρά του δεύτερου μοντέλου ο χώρος φθάνει τα 102 χιλιοστά.
Σε αντίθεση με αντίστοιχα MPV, η θέση οδήγησης παραμένει χαμηλά, στο ύψος ενός sedan μοντέλου.

Τον πολυχρηστικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου τονίζει η δυνατότητα αναδίπλωσης των πίσω καθισμάτων της τρίτης σειράς και της αφαίρεσης αυτών ης δεύτερης σειράς. Με αυτό τον τρόπο δηιουργείται ένας μεγάλος επίπεδος χώρος για φόρτωση ογκωδών αντικειμένων.
Επίσης ιδιαίτερα εύκολη, με μια απλή κίνηση, είναι η πρόσβαση των επιβατών στην 3η σειρά των καθισμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος αποσκευών ανέρχεται σε 522 λίτρα για το Scenic και σε 762 για το Grand Scenic.
Πολλές είναι τέλος οι θέσεις για μικροαντικείμενα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου με συνολικό όγκο που φτάνει τα 102 λίτρα.

Το μοντέλο εφοδιάζεται με 1.600άρη βενζινοκινητήρα με απόδοση 110 ίππους, τον νέο TCe 130 (1,4 με 130 ίππους) και τον 2λιτρο με απόδοση 140 ίππους με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Όσον αφορά τους πετρελαιοκινητήρες, το μοντέλο θα διατίθεται με τον νέο dCi 130 που τον πρωτοσυναντήσαμε στο νέο Megane, τον dCi 150 με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και τον dCi 160 με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο
Mercedes
Citroen