Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Αυστηρός έγινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος έδωσε «deadline» σε GM και Chrysler

Αυστηρός έγινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος έδωσε «deadline» σε GM και Chrysler

Σφίγγει τα λουριά ο Ομπάμα

(31/3/2009)

Μετά την χθεσινή του συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τόνισε ότι οι General Motors και Chrysler δεν τον έχουν πείσει για το ότι χρειάζονται οικονομική ενίσχυση. Έχουν αποτύχει στο να πείσουν τον ίδιο και την κυβέρνηση του συνολικά, ότι τα μελλοντικά τους σχέδια αξίζουν τις οικονομικές επενδύσεις που προσπαθούν να επιτύχουν.

Η κυβέρνηση του Ομπάμα θα παρέχει την οικονομική ενίσχυση που η GM χρειάζεται για να καταφέρει να «επιβιώσει» για τις επόμενες 60 ημέρες, μέσα στις οποίες η εταιρεία θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι ικανή να το κάνει. Στην Chrysler ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα δώσει περιθώριο 30 ημερών καθώς και την οικονομική βοήθεια των 6 δις. δολαρίων για να ολοκληρώσει την συνεργασία της με τη Fiat. Μετά το πέρας της προθεσμίας η Chrysler δεν θα πάρει άλλα χρήματα, ενώ η Fiat δεν θα μπορεί να εξαγοράσει περισσότερο από το 50% της Chrysler αν αυτή δεν δώσει πίσω το χρηματικό ποσό που θα οφείλει στην αμερικάνικη κυβέρνηση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Πολύ σημαντικό όμως είναι και το γεγονός ότι η αμερικάνικη κυβέρνηση θα βοηθήσει στο να διατηρηθούν οι εγγυήσεις των ήδη πουλημένων οχημάτων, έτσι ώστε όσοι έχουν γίνει ιδιοκτήτες πρόσφατα να μην μείνουν ξεκρέμαστοι.
Hyundai
Ford