ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το ηλεκτρικό Mini στην Μ. Βρετανία
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το ηλεκτρικό Mini στην Μ. Βρετανία

(21/4/2009)

Η προσπάθεια για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα αυτοκίνητα συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό στην Μεγάλη Βρετανία. Οι αρμόδιοι γραμματείς της κυβέρνησης και ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της η BMW Group AG υπέγραψαν συμφωνία για την υποστήριξη του ηλεκτρικού Mini.

Ο Ian Robertson, εκ μέρους της BMW και οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου εμπορίου και του υπουργείου μεταφορών της Σκωτίας, Peter Mandelson, και Geoff Hoon, αντίστοιχα, συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για να επικυρώσουν την συνεργασία τους. Μάλιστα, αμφότεροι οι γραμματείς οδήγησαν το Mini Ε και όπως ανακοίνωσαν θα υπάρχει επιδότηση από την κυβέρνηση από 2.000 έως 5.000 λίρες σε όσους επιλέξουν να γίνουν κάτοχοι του μικρού ηλεκτρικού οχήματος.

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Gordon Brown μαζί με τους Ian Robertson, της BMW και τους γενικούς γραμματείς, Peter Mandelson και Geoff Hoon

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Gordon Brown μαζί με τους Ian Robertson, της BMW και τους γενικούς γραμματείς, Peter Mandelson και Geoff Hoon

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Όπως έχει επισημοποιήσει η BMW, το ηλεκτρικό Mini προγραμματίζεται να κυκλοφορεί, επίσης πειραματικά, για 12 μήνες στην Γερμανία και τις ΗΠΑ, δύο χώρες οι οποίες επίσης δίνουν μεγάλο βάρος στην προστασία του περιβάλλοντος. Όπως και στην Μεγάλη Βρετανία, σκοπός είναι να διερευνηθούν όλες οι παράμετροι της κυκλοφορίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και πόσο αυτά είναι εφικτό να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για το περιβάλλον.
«Πιστεύουμε ότι το Mini Ε είναι ένα εξαιρετικό όχημα για να δοκιμαστεί αυτή η εναλλακτική ενέργειας. Και τι καλύτερο για εμάς να το κάνουμε φέτος, που θα γιορτάσουμε την 50ή επέτειο του Mini», δήλωσε ο Ian Robertson». Η παραγωγή του ηλεκτρικού Mini θα γίνεται σε Οξφόρδη και Μόναχο και τα πρώτα 40 θα βγούνε στην κυκλοφορία πριν από τον Οκτώβριο του 2009.
Το αυτοκίνητο είναι διθέσιο, με 3,714 μέτρα μήκος, πλάτος 1,683 μ. και ύψος 1,407 μ. Το ηλεκτρικό Mini είναι εφοδιασμένο με μεταξόνιο 2.467 χιλιοστών, ενώ το βάρος είναι 1.465 κιλά. Το ηλεκτρικό μοτέρ μπορεί να παράγει ισχύ 150 kW, που ισούται με 204 ίππους, ενώ η μπαταρία από ιόντα λιθίου ζυγίζει 260 κιλά. Για την διαδικασία φόρτωση ενέργειας από μηδενική βάση έως πλήρη γέμισμα της μπαταρίας, χρειάζεται 2,9 ώρες (240 V/48 A). Η μπαταρία έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, εκεί όπου στα Mini με κινητήρα εσωτερικής καύσης βρίσκονται οι επιβάτες της δεύτερης σειράς.
Leasing
SKODA EXYPNES YPHRESIES