Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Πιθανή είναι η αποχώρηση της Ferrari από την F1

Πιθανή είναι η αποχώρηση της Ferrari από την F1

Απειλεί η Ferrari με αποχώρηση!

(13/5/2009)

Το οικονομικό όριο που έθεσε η FIA για τις ομάδες της F1 φαίνεται ότι καθόλου δεν αρέσει σε όσες από αυτές το ξεπερνούν, όπως η Ferrari. Για το λόγο αυτό η ιταλική ομάδα είχε προειδοποιήσει ότι μπορεί να αποχωρούσε, όμως τώρα προβαίνει σε επίσημη δήλωση.

Είναι γνωστό ότι η Formula 1 είναι το πιο ακριβό σπορ του πλανήτη. Η κρίση όμως που έχει εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες έκανε τη διοίκηση του σπορ να θέλει να περικόψει τα υψηλά αυτά budget, με στόχο όχι μόνο το σπορ να παραμείνει βιώσιμο αλλά να το πλησιάσουν και άλλες ομάδες. Έτσι η FIA αποφάσισε να θέσει ως όριο τα 40 εκατ. ευρώ για την ετήσια εξέλιξη της κάθε ομάδας, χωρίς φυσικά να περιλαμβάνονται σε αυτά οι μισθοί προσωπικού και η διαφήμιση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η Toyota ήταν η πρώτη που αντέδρασε από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα λέγοντας ότι θα αναγκαστεί να αποχωρήσει αφού ούτε κατά διάνοια δεν φτάνουν τα 40 εκ. ευρώ για την εξέλιξη του μονοθέσιου και τη συνολική λειτουργία του τμήματος της Toyota F1. Ακολούθησαν όμως και διαμαρτυρίες από άλλες ομάδες όπως οι BMW-Sauber, McLaren-Mercedes, Red Bull, Toro Rosso και Renault οι οποίες τόνισαν ότι τα 40 εκ. ευρώ είναι πολύ λίγα και η επόμενη χρονιά είναι πολύ κοντά για να προλάβουν να ετοιμαστούν, κι έτσι προτάθηκε το όριο των 60 εκ. ευρώ, που όμως δεν έλυσε το πρόβλημα.
Τη μεγαλύτερη διαφορά όμως έκανε η χτεσινή δήλωση της Ferrari η οποία επίσημα και με δελτίο τύπου ανακοίνωσε ότι εάν και εφόσον ισχύσει ο οικονομικός περιορισμός των 60 εκ. ευρώ, δεν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα του 2010. Η Ferrari τόνισε ότι διαφωνεί κάθετα με τον τρόπο που η αρχή του σπορ προσέγγισε το όλο θέμα, και πως αυτό μπορεί να αποτελέσει το λόγο που θα σταθεί εμπόδιο ώστε συνεχίσει την 60ετή πορεία της στο σπορ, ενώ επίσης θύμισε ότι είναι η μοναδική στο χώρου που έχει λάβει μέρος σε όλους τους αγώνες από το 1950!
Φυσικά και η απάντηση του Max Mosley ήταν πως η F1 μπορεί και χωρίς τη Ferrari, ενώ την ίδια στιγμή ο Bernie Ecclestone δηλώνει ότι θα βρεθεί μια μέση λύση! Αναμένουμε τις καυτές εξελίξεις λοιπόν, αφού πρέπει να θυμίσουμε ότι οι συμμετοχές για την επόμενη σεζόν λήγουν στις 29 Μαϊου.
Toyota
OPEL