ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τα 25 χρόνια παραγωγής του κλείνει φέτος το Renault Espace

Τα 25 χρόνια παραγωγής του κλείνει φέτος το Renault Espace

Τα 25α γενέθλια του Renault Espace

(5/6/2009)

Φέτος ένα πολύ σημαντικό γαλλικό μοντέλο γιορτάζει τα 25α γενέθλια του. Πρόκειται για το αυτοκίνητο που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πολυμορφικά οχήματα σήμερα, και που στην ουσία δημιούργησε μια δική του κατηγορία. To Renault Espace.

Οι πωλήσεις του γαλλικού επαναστατικού οχήματος που κατά κάποιο τρόπο άλλαξε τον κόσμο των πολυμορφικών που έως τότε αποτελούνταν από τροποποιημένα φορτηγάκια της μικρής κατηγορίας, ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1984. H σύλληψη και η εξέλιξη της ιδέας έγινε κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1970, και ήταν της Renault και της Matra, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σχέδιο της πρώτης έκδοσης ήταν του έλληνα σχεδιαστή Αντώνη Βολάνη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Από την αρχή της ύπαρξης του, το μοντέλο κυριολεκτικά έφερε την επανάσταση στα πολυμορφικά οχήματα, τόσο γιατί μπορούσε να φιλοξενήσει με άνεση 7 άτομα, όσο και γιατί η διάταξη τους εκτόξευσε την πρακτικότητα του μοντέλου στα ύψη. Το αυτοκίνητο μετρά πλέον τέσσερις γενιές, και μέσα στην 25ετία που αυτές είναι στο δρόμο, έχουν πωληθεί πάνω από 1,2 εκατομμύρια Espace.
Leasing
Autotriti.gr