Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
F1 χωρίς Ferrari γίνεται;

F1 χωρίς Ferrari γίνεται;

Χωρίς Ferrari η Formula 1

(12/6/2009)

Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA) ανακοίνωσε την λίστα των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα της Formula 1. Αν και η Ferrari βρίσκεται σε αυτήν, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αποχωρεί από τον θεσμό και δεν θα βρίσκεται στα grid του 2010.

Η λίστα περιλαμβάνει τρεις καινούργιες ομάδες (Manor GP, Campos GP και US F1) και όλες του φετινού πρωταθλήματος μόνο που πέντε από αυτές (McLaren Mercedes, BMW Sauber, Renault, Toyota, Brawn GP) καλούνται από την FIA να καταθέσουν αιτήσεις χωρίς όρους έως τις 19 Ιουνίου καθώς έχουν καταθέσει αίτηση εισαγωγής με όρους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Σε περίπτωση που κάποια από αυτές τις ομάδες δεν κάνει αίτηση τότε μπορεί να αντικατασταθεί από κάποια καινούργια ομάδα καθώς το όριο των επιτρεπόμενων μονοθεσίων έχει αυξηθεί σε 26.

Παράλληλα η Ferrari με ανακοίνωση της προαναγγέλλει τη μη συμμετοχή της στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.
H ανακοίνωση:

«H FIA συμπεριέλαβε την Ferrari ως συμμετοχή άνευ όρων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 του επόμενου χρόνου. Για την αποφυγή κάθε αμφιβολίας, η Ferrari επιβεβαιώνει ότι δεν θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 του 2010, με τους κανονισμούς που υιοθέτησε η FIA, κατά παράβαση των δικαιωμάτων μας, βάσει της γραπτής συμφωνίας με τη FIA».

Η λίστα:

SCUDERIA FERRARI MARLBORO
SCUDERIA TORO ROSSO
RED BULL RACING
AT&T WILLIAMS
FORCE INDIA F1 TEAM
CAMPOS GRAND PRIX
MANOR GRAND PRIX
TEAM US F1
VODAFONE McLAREN MERCEDES
BMW SAUBER F1 TEAM
RENAULT F1 TEAM
PANASONIC TOYOTA RACING
BRAWN GP FORMULA ONE TEAM
Hyundai
Autotriti.gr