Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
H πρώτη αντιπροσωπεία της Honda στην Αμερική

H πρώτη αντιπροσωπεία της Honda στην Αμερική

50 χρόνια Honda στην Αμερική

(15/6/2009)

Η Honda κλείνει φέτος τα 50 χρόνια παρουσίας της στην Αμερική. Η ιαπωνική φίρμα γιορτάζει το μεγάλο ρίσκο που πήρε τη δεκαετία του 1950 (όταν δηλαδή ήταν περίπου 11 χρονών), αφού εκείνη την εποχή δεν έφτιαχνε οχήματα αλλά μηχανές μικρού κυβισμού.

Τον καιρό εκείνο αυτή η κίνηση ήταν ιδιαίτερα παράτολμη, αφού στην ουσία η Honda δεν είχε κατασκευάσει κανένα αυτοκίνητο ακόμη. Περιοριζόταν στην κατασκευή scooter και μοτοσικλετών μικρού κυβισμού καθώς επίσης και μικρού κυβισμού κινητήρων. Συνολικά τότε κατασκεύαζε μόλις 6 προϊόντα, ενώ το πρώτο της αυτοκίνητο ήλθε το 1962 και ήταν το μοντέλο S360.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι εκείνη την εποχή και η Toyota είχε επίσης κάνει άνοιγμα στην Αμερικανική αγορά, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία όμως, αφού δεν κατάφερε γρήγορα να πουλήσει τα μικρά αυτοκίνητα της, που είχαν να τα βάλουν με τα αμερικάνικα θηρία. Αυτό όμως δεν επηρέασε τη Honda που τελικά άνοιξε την πρώτη της αντιπροσωπεία «American Honda Motor Co. Inc.» στην Pico Boulevard του Λος ¶ντζελες, με μόλις 3 εργαζόμενους. Από τότε έως σήμερα η ιστορία της εταιρείας είναι γνωστή, ενώ η ανάπτυξη της τόσο σε οχήματα όσο και σε μοτοσικλέτες καθώς και σε προϊόντα θαλάσσης (μηχανές σκαφών), την έκανε παγκόσμια δύναμη.
Mercedes
Autotriti.gr