ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Βάση του μοντέλου θα αποτελέσει το Audi A5.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Βάση του μοντέλου θα αποτελέσει το Audi A5.

Η αναγέννηση του Quattro;

(1/7/2009)

Audi Quattro. Ήταν το πρώτο επιβατικό με μόνιμη τετρακίνηση, ένα μοντέλο που αναδείχθηκε σε πραγματικό θρύλο. 29 χρόνια μετά, η Audi δεν αποκλείει την αναγέννηση αυτού , αφού το 2010 θα παρουσιάσει το πρωτότυπο και το 2012 θα ακολουθήσει το μοντέλο παραγωγής.

Το 1980 η Audi παρουσίασε το Audi Quattro, το επιβατικό που δανείστηκε την αγωνιστική τεχνολογία και με τη μόνιμη τετρακίνησή του καθιερώθηκε στη συνείδηση του κόσμου. Για άλλους δε, αποτέλεσε το μοντέλο με το οποίο η Audi «εισέβαλε» στην κατηγορία των οχημάτων υψηλών επιδόσεων. Σε κάθε περίπτωση πάντως πρόκειται για ένα μοντέλο με βαριά ιστορία.

Η αισθητική σύνδεση του μοντέλου με το παρελθόν είναι ολοφάνερη.

Η αισθητική σύνδεση του μοντέλου με το παρελθόν είναι ολοφάνερη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Έχοντας αυτά υπόψη, η Audi ετοιμάζει την αναγέννηση του θρύλου. Βάση αποτελεί το Audi A5 Coupe, η εμφάνιση όμως έχει τροποποιηθεί αρκετά προκειμένου η σύνδεση με το παρελθόν να είναι άμεση. Οι εισαγωγές του αέρα στο καπό, οι επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, το εμπρός σπόιλερ και τα πλαϊνά skirts είναι μερικές μόνο από τις βασικές αισθητικές επεμβάσεις. Επίσης, έντονη θα είναι η χρήση ελαφριών υλικών προκειμένου το βάρος να κρατηθεί στα 1.400 κιλά, ενώ η πίσω σειρά των καθισμάτων θα είναι προαιρετική.
Όπως είναι εύλογο, το μοντέλο θα βγαίνει αποκλειστικά ως τετρακίνητο, από την άλλη όμως δεν έχει οριστικοποιηθεί η γκάμα των κινητήρων. Υπάρχει η σκέψη της τοποθέτησης ενός 2λιτρου 4κύλινδρου διπλά υπερτροφοδοτούμενου συνόλου που αποδίδει 300 ίππους, όπως και του 2,5 λίτρων του TTRS.
Αναφορικά με την τιμή του, αυτή αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ του A5 και R8.
Autotriti.gr
NISSAN