Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Με τιμή εκτός συναγωνισμού διατίθεται το Dacia Duster

Με τιμή εκτός συναγωνισμού διατίθεται το Dacia Duster

Yeti, ASX, Qashqai, SX4 και Duster. Προσθιοκίνητα μικρά SUV μέχρι 120 άλογα. Έχουν όμως καμία σχέση μεταξύ τους;

(5/11/2010)

To Qashqai έμεινε πολύ καιρό μόνο του και μαζί με το Suzuki SX4 (και το δίδυμο Fiat Sedici) είχαν το μερίδιο του λέοντος στη νέα αυτή κατηγορία. Τώρα όμως υπάρχουν ακόμη τρία μοντέλα που περιέχουν τα ίδια «συστατικά». Έχουν όμως αυτά τα πέντε αυτοκίνητα καμία σχέση μεταξύ τους;

Τα συστατικά είναι όντως κοινά. Διαστάσεις μικρομεσαίου μοντέλου, κίνηση κυρίως στον εμπρός άξονα, κινητήρες μέχρι 1,6 λίτρα και από 100 ως 120 άλογα, και σχήμα που παραπέμπει σε SUV.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Στο τελευταίο αυτό στοιχείο το Suzuki διαφέρει, καθότι μοιάζει αρκετά με ένα κανονικό μικρομεσαίο. Προσφέρει μια διαφοροποίηση που το βάζει σε μια δική του υποκατηγορία. Το Suzuki επίσης προσφέρεται και σε τετρακίνητη έκδοση, ξεχωρίζοντας ακόμη περισσότερο από τα υπόλοιπα, που με εξαίρεση το Dacia Duster δεν δίνουν κίνηση στον πίσω άξονα με τα «μικρά» μοτέρ.
Το Skoda Yeti από την άλλη διαφέρει στο ότι είναι μόλις 1,2 λίτρα με τούρμπο, το μόνο της παρέας που ανήκει σε αυτή τη λογική. Μικρός κυβισμός, καλή ιπποδύναμη, είναι όμως η ροπή που κάνει τη διαφορά και του δίνει τη δύναμη, παρά το μέγεθός του να κινείται αξιοπρεπώς.
Και μετά είναι το νέο Mitsubishi ASX. Με βαρύ όνομα, πέφτει ακριβώς πάνω στο Qashqai σαν λογική, φαίνεται όμως πιο δυναμικό και προσφέρει ακόμη περισσότερο ασφάλτινα χαρακτηριστικά.
Και τέλος το Duster εκτός του ότι μοιάζει περισσότερο με SUV από όλα τα άλλα, και εκτός της τετρακίνησης που προσφέρει στον ίδιο κυβισμό, έχει και την τιμή που «σκοτώνει». Τουλάχιστον τον ανταγωνισμό: 13.990 ευρώ στη βασική έκδοση.
Τη στιγμή που το SX4 ξεκινάει από 15.620 ευρώ και το Skoda Yeti από 18.090 ευρώ. Αφήνοντας τα ιαπωνικά να έχουν το όνομα αλλά και την τιμή στα 19.690 για το ASX και στα 20.280 ευρώ το Qashqai.
Ίδια κατηγορία; Με διαφορές που ξεπερνούν στις βασικές μόνο εκδόσεις τα 6.000 ευρώ; Μπαίνουν λοιπόν αυτά τα αυτοκίνητα στην ίδια λίστα; Όταν ξεκινάτε να διαλέξετε ένα από τα μικρομεσαία SUV είναι αυτά τα μοντέλα που σκέφτεστε; Πως διαλέγετε με τόσες διαφορές στην ουσία αλλά και στην τιμή; Τι προτιμάτε τελικά και γιατί;
Hyundai
OPEL