Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Πλαφόν στις τιμές της βενζίνης, εάν…

Πλαφόν στις τιμές της βενζίνης, εάν…

(22/3/2011)

Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης θα προχωρήσει σε επιβολή πλαφόν ανώτατων τιμών στα πρατήρια των εθνικών οδών και άλλων κλειστών αυτοκινητοδρόμων, εάν οι πρατηριούχοι δεν μειώσουν τις τιμές πώλησης της βενζίνης, όπως τόνισε ο υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοίδης, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι είναι υπερβολικά υψηλές.

Σε ότι αφορά στην αγορά καυσίμων γενικότερα, ο υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοίδης αρνήθηκε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει κερδοσκοπία στις τιμές πώλησης τους, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά το 92%- 93% της τιμής τους είναι ανελαστικό και αφορά στην τιμή διυλιστηρίου και τους φόρους, ενώ το υπόλοιπο 7%, το οποίο αποτελεί το περιθώριο κέρδους των εταιρειών και των πρατηρίων, παραμένει αμετάβλητο από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια ο κ. Μ. Χρυσοχοίδης επανέλαβε τις θέσεις του σχετικά με την απόφαση του να εγκατασταθούν συστήματα εισροών- εκροών στο σύνολο της αγοράς καυσίμων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συνεργασία του υπουργείου με τη Διεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος της αστυνομίας σε ότι αφορά στο ζήτημα με τις «πειραγμένες αντλίες».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα στις κεντρικές πινακίδες της Αττικής Οδού θα αναγράφονται οι τιμές πώλησης βενζίνης των τριών επόμενων πρατηρίων, με στόχο την καλύτερη και γρηγορότερη ενημέρωση των καταναλωτών.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μ. Χρυσοχοίδης ανέφερε ότι σύντομα οι καταναλωτές θα έχουν την δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) για τις χαμηλότερες τιμές πρατηρίων.
fiat
OPEL