Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H ηλεκτρική γκάμα της Ford περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Mustang Mach-E.

Αλλαγή πλεύσης για τις μπαταρίες από τη Ford

1.985 Επισκέψεις στο άρθρο (17/11/2020)

Ο όγκος των πωλήσεων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ολοένα και αυξάνεται και αυτό κάνει τους ανθρώπους της Ford να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να κατασκευάσουν μόνοι τους τις μπαταρίες που θα τα εξοπλίζουν.


Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τον περασμένο Ιούλιο, όταν η Ford δήλωνε πως δε θα κατασκεύαζε μόνη της, τις μπαταρίες που θα τοποθετούνταν στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα και όπως φαίνεται η αμερικανική μάρκα έχει προχωρήσει σε στροφή 180 μοιρών αναφορικά με το θέμα.
 
Την είδηση αυτή γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας, Jim Farley, που επιβεβαίωσε πως η εταιρεία του σκέφτεται πράγματι να κατασκευάσει τα δικά της στοιχεία μπαταριών, καθώς ο όγκος των πωλήσεων των ηλεκτρικών συνεχίζει να αυξάνεται παγκοσμίως.  «Συζητάμε την κατασκευή κυψέλων [μπαταρίας]», είπε την περασμένη εβδομάδα στην τηλεδιάσκεψη του Reuters Automotive Summit και υπογράμμισε τονίζοντας: «Νομίζω ότι είναι φυσικό καθώς αυξάνεται ο όγκος των ηλεκτρικών».
 
Σε περίπτωση που η Ford προχωρήσει σε αυτή την κίνηση δε θα είναι η πρώτη μάρκα που το κάνει. Οι επίσης αμερικανικές General Motors και Tesla έχουν ήδη επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε δικά τους εργοστάσια παραγωγής μπαταριών, προκειμένου να συμπληρώσουν την παραγωγή που λαμβάνουν από εξωτερικούς προμηθευτές. Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και με ευρωπαϊκές μάρκες.
 
Μιλώντας για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα να πούμε πως μέχρι στιγμής, η γκάμα της Ford περιλαμβάνει τη Mustang Mach-E, αλλά και το βαν E-Transit που έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες ημέρες. Ωστόσο μελλοντικά αναμένεται νε δούμε την ηλεκτρική έκδοση του Pick-Up, F-150. Αναφορικά με τα υβριδικά η Ford προσφέρει μεγαλύτερη γκάμα με τελευταία εισαγωγή το Mondeo του οποίου η βενζινοκίνητη έκδοση θα είναι πλέον διαθέσιμη μόνο ως υβριδική.

FORD
Autotriti.gr