Ανανεωμένη Aston Martin DBX707: Αλλαγές στην καμπίνα και στην ανάρτηση

2.533 Επισκέψεις στο άρθρο (22/4/2024)
Ανανεωμένη Aston Martin DBX707: Αλλαγές στην καμπίνα και στην ανάρτηση
6 Φωτογραφίες »

- Καινούργιο infotainment και έξτρα αλλαγές στην καμπίνα.
- Νέες επιλογές στα χρώματα και στις ζάντες.
- Αποδίδει 707 άλογα, κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δλ.
- Το φθινόπωρο οι πρώτες παραδόσεις.

Νέο infotainment και έξτρα αλλαγές στην καμπίνα

Μόλις δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η Aston Martin DBX707 ανανεώθηκε λαμβάνοντας περισσότερη τεχνολογία, νέα διακόσμηση και επιπλέον στοιχεία στην καμπίνα της, όπως και αλλαγές στην ανάρτηση, προκειμένου να αυξήσει ακόμα περισσότερο την ικανότητά της στο δρόμο!
 
Ξεκινώντας από την καμπίνα, η βρετανική μάρκα αναφέρει πως στην ανανεωμένη της εκδοχή η Aston Martin DBX707 διαθέτει ένα σύστημα infotainment επόμενης γενιάς. Το μέγεθος των οθονών παραμένει το ίδιο, δηλαδή στις 12,3 ίντσες ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και στις 10,25 ίντσες η οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό. Κάτω από την κεντρική οθόνη αφής, η Aston Martin έχει αναμορφώσει το ταμπλό με νέους αεραγωγούς που αντικαθιστούν τα παραδοσιακά κουμπιά. Το τιμόνι είναι πλέον εμπνευσμένο από αυτό της νέας DB12, ενώ υπάρχουν ανασχεδιασμένες χειρολαβές θυρών και το ηχοσύστημα «Premium Audio» της Aston Martin ως στάνταρ. Το παρών δίνουν και νέα υλικά φινιρίσματος.

Νέες επιλογές στα χρώματα και στις ζάντες

Εξωτερικά, από άποψη σχεδίασης  δεν υπάρχουν αλλαγές. Οι Βρετανοί όμως πολλαπλασίασαν τις επιλογές στα χρώματα βαφής κάνοντας πέντε νέες προσθήκες, τις εξής: Epsilon Black, Helios Yellow, Sprint Green, Malachite Green και Aura Green. Διατίθεται επίσης η βαφή Podium Green της DBX707 AMR23 Edition. Στις ζάντες οι επιλογές είναι 22 και 23 ιντσών, με σατέν μαύρο και χάλκινο φινίρισμα.

Αποδίδει 707 άλογα, κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δλ.

Το κινητήριο σύνολο της DBX707 αποτελείται από έναν V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 λίτρων από την Mercedes-AMG, με ισχύ 707 άλογα και 900 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται μέσω ενός 9τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης και στους τέσσερις τροχούς. Η Aston Martin ανακοινώνει πως το 0-100χλμ./ώρα γίνεται σε 3,2 δευτερόλεπτα την ώρα και πως η μέγιστη τελική ταχύτητα φτάνει τα 310 χλμ./ώρα. Αυτά τα στοιχεία παρέμειναν αμετάβλητα και μετά την ανανέωση, αλλά οι μηχανικοί της μάρκας προχώρησαν στην αναβάθμιση της αερανάρτησης, που συμβάλει στην αύξηση της οδηγικής ικανότητας του μοντέλου.

Το φθινόπωρο οι πρώτες παραδόσεις

Οι πρώτες παραδόσεις της ανανεωμένη Aston Martin DBX707 αναμένονται το φθινόπωρο του 2024, χωρίς να έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής η τιμή της.

test center
SEAT