Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Η «προγνωστική αφή» (Predictive touch) λειτουργεί παρακολουθώντας τις κινήσεις των χρηστών μέσω αισθητήρων που μπορούν να αντιληφθούν ταυτόχρονα τις κινήσεις των χεριών και το βλέμμα των ματιών.

Έρχονται ανέπαφες οθόνες... αφής

1.807 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2020)

Μία νέα οθόνη (αφής) χωρίς επαφή έχει αναπτύξει η Jaguar Land Rover η οποία μεταξύ άλλων βοηθά στη μείωση της μετάδοσης βακτηρίων και ιών!


Έχοντας μπει στο κλίμα της εποχής όπου η ασφάλεια των επιβατών είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα αυτοκίνητα, η Jaguar Land Rover θέλει να προστατέψει τους πελάτες της και από τους ιούς μέσω αυτής της νέας πατέντας. Η οθόνη χωρίς επαφή είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και ονομάζεται ως τεχνολογία «προγνωστικής αφής».
 
Όπως αναφέρει η βρετανική μάρκα έχει αναπτυχθεί από μηχανικούς στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και χρησιμοποιεί αισθητήρες για να προβλέψει τον επιδιωκόμενο στόχο του χρήστη στην οθόνη αφής, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να αγγίζουν τα κουμπιά στην οθόνη και να κινδυνεύουν να μεταδώσουν ιούς.
 
Η JLR ισχυρίζεται ότι η καινοτομία, που αποτελεί μέρος του πρότζεκτ «Destination Zero» για τη βελτίωση της υγιεινής και της ασφάλειας των οχημάτων, μειώνει επίσης το χρόνο χρήσης της οθόνης αφής από τους οδηγούς έως και 50%. Έτσι δεν αποσπάται η προσοχή των οδηγών, αφού το μάτια τους παραμένουν στο δρόμο και αυτόματα μειώνεται ο κίνδυνος ατυχημάτων.
 
Η «προγνωστική αφή» (Predictive touch) λειτουργεί παρακολουθώντας τις κινήσεις των χρηστών μέσω αισθητήρων που μπορούν να αντιληφθούν ταυτόχρονα τις κινήσεις των χεριών και το βλέμμα των ματιών, προκειμένου να συμπεράνουν ποια κουμπιά αναμένεται να πατηθούν και αυτό στη συνέχεια να γίνει ανέπαφα.
 
Τέλος από τη μάρκα αναφέρουν πως το νέο σύστημα προχωρά ένα βήμα παραπέρα από την αντίστοιχη τεχνολογία που υπάρχει σε ορισμένα αυτοκίνητα και επιτρέπει την ανάγνωση των χειρονομιών πάνω-κάτω και δεξιά-αριστερά.

Mercedes
OPEL