Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Απόβαση στο Μεξικό σχεδιάζει η «ελληνική» e.Go Mobile

3.098 Επισκέψεις στο άρθρο (21/5/2021)

Mετά την Ελλάδα, η γερμανική εταιρεία κατασκευής μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων θέλει να φτιάξει και ένα εργοστάσιο στο Μεξικό.

Να εισέλθει στην αγορά του Μεξικού θέλει η γερμανική φίρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων e.Go Mobile, η οποία έγινε γνωστή στην Ελλάδα για την επένδυση που θα κάνει στην χώρα μας μέσω της κατασκευής ενός εργοστασίου.

Το εργοστάσιο αυτό θα μπορεί να κατασκευάζει 30.000 αυτοκίνητο ανά έτος, με την προοπτική να αυξηθεί στις 40.000 και θα απασχολεί 1.000 άτομα άμεσα και άλλα 5.000 έμμεσα. Μέσα στο πλάνο βρίσκεται και ένα Campus Τεχνολογίας και Καινοτομίας που θα συνδέει την επιστημονική και τεχνολογική έρευνα με την παραγωγή. H επένδυση της Next e.GO Mobile θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η e.Go Mobile θέλει τώρα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στο Μεξικό σε συνεργασία με τον στρατηγικό της εταίρο QUESTUM, μια θυγατρική της Grupo Quimmco που έχει έδρα της στο Monterrey. O Ali Vezvaei, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της e.Go δήλωσε πως η QUESTUM θα βοηθήσει την εταιρεία να δημιουργήσει σχέσεις με μεγάλες εταιρείες της χώρας.

Μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχει γίνει γνωστό ποια θα είναι η τοποθεσία στην οποία τα χτιστεί το εργοστάσιο, οι περισσότερες τέτοιες εγκαταστάσεις πάντως βρίσκονται στα βόρεια της χώρας, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Η e.Go Mobile είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή φθηνών και μικροσκοπικών ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων ενώ επίσης δραστηριοποιείται και στην κατασκευή μικρών λεωφορείων και van.

Hyundai
CUSTOM VS MAXUS