Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Αποκαλύφθηκε το νέο Polestar 5 χωρίς πίσω παρμπρίζ
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αποκαλύφθηκε το νέο Polestar 5 χωρίς πίσω παρμπρίζ

4.309 Επισκέψεις στο άρθρο (10/11/2023)

- Λανσάρισμα στις αγορές το 2025.
- Σχεδιασμός χωρίς πίσω παρμπρίζ.
- Με 884 άλογα και 900 Nm ροπής.
- Νέα μπαταρία προσφέρει 161 χλμ. αυτονομία με 5 λεπτά φόρτισης.

Λανσάρισμα στις αγορές το 2025

Το μοντέλο παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού Polestar 5 έκανε το επίσημο ντεμπούτο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Polestar Day, που πραγματοποιήθηκε στο Λος `Αντζελες της Καλιφόρνια. Αν και η Polestar προχώρησε στα αποκαλυπτήρια, το λανσάρισμά του στις αγορές αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2025, και πιθανότατα θα φτάσει με 884 άλογα, χωρίς πίσω παράθυρο και νέες μπαταρίες εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης.

Σχεδιασμός χωρίς πίσω παρμπρίζ

Εξωτερικά, στο μπροστινό μέρος υπάρχουν χωρισμένοι προβολείς παρόμοιοι με εκείνους του Polestar 4, ενώ δεν υπάρχει η παραδοσιακή μάσκα. Η έντονα κεκλιμένη γραμμή της οροφής καταλήγει σε ένα πίσω μέρος όπου δεν υπάρχει παρμπρίζ, όπως στο 4. Στην... ουρά του Polestar 5 θα βρούμε επίσης και μία μεγάλη φωτιζόμενη LED μπάρα, αλλά και έναν ογκώδη προφυλακτήρα με μαύρο ένθετο.

Με 884 άλογα και 900 Nm ροπής

Η Polestar δεν είπε τίποτα αναφορικά με το σύστημα κίνησης. Αυτό ωστόσο που γνωρίζουμε είναι ότι το Polestar 5 θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, που συνδυαστικά θα προσφέρουν 884 άλογα και 900 Nm ροπής. Το ηλεκτρικό σεντάν θα χρησιμοποιεί ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800 volt.

Νέα μπαταρία προσφέρει 161 χλμ. αυτονομία με 5 λεπτά φόρτισης

Παράλληλα, η Polestar ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει μπαταρία εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης που μπορεί να προσφέρει αυτονομία 161 χιλιομέτρων με πέντε λεπτά φόρτισης. Αυτή η νέα μπαταρία θα δοκιμαστεί σε ένα πρωτότυπο του 5, αν και δεν είναι ακόμη σαφές εάν το μοντέλο του 2025 θα κυκλοφορήσει στην αγορά με αυτήν την τεχνολογία μπαταρίας.

Mercedes
PEUGEOT