Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αποζημιώσεις 288 εκ. ευρώ στη VW από πρώην στελέχη της

1.739 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2021)

«Ζεστό» χρήμα θα μπει στο ταμείο της Volkswagen η οποία θα εισπράξει 288 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση από πρώην στελέχη της εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο dieselgate.

Ένα μικρό μέρος από τα «σπασμένα» του dieselgate θα πάρει πίσω η Volkswagen, όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης της εταιρείας.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Η Γ.Σ. της γερμανικής φίρμας ενέκρινε τον διακανονισμό που έχει επιτευχθεί με τέσσερα πρώην υψηλόβαθμά στελέχη της, τα οποία πλέον καλούνται να πληρώσουν τα συμφωνημένα ποσά ως αποζημίωση στην εταιρεία για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο dieselgate, που είχε ταράξει τα «νερά» κατά την αποκάλυψή του.
 
Ως εκ τούτου, ο πρώην διευθύνοντας σύμβουλος Martin Winterkorn θα καταβάλει το ποσό των 11,2 εκατ. ευρώ. Ο Rupert Stadler, πρώην CEO της Audi θα πληρώσει 4,1 εκατ. ευρώ. Ο Wolfgang Hatz, πρώην κορυφαίος μηχανικός του VW Group, θα πληρώσει 1,5 εκατομμύρια ευρώ και ο πρώην επικεφαλής ανάπτυξης της Audi, Stefan Knirsch, θα πληρώσει 1 εκατομμύριο ευρώ. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα λάβει επίσης 270 εκατομμύρια ευρώ από τις ασφάλειες των διευθυντών και άλλων κορυφαίων στελεχών της, μαζεύοντας συνολικά περίπου 288 εκατομμύρια ευρώ.
 
Αν και το ποσό είναι αρκετά μεγάλο, εντούτοις είναι μηδαμινό μπροστά στα χρήματα που έχει κοστίσει το σκάνδαλο dieselgate στην VW. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα Μέσα του εξωτερικού, η εταιρεία έχει δώσει περισσότερα από 32 δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα, ανακατασκευές και νομικά έξοδα!   

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

home pro
Citroen