Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Ferrari Portofino M.

Αύξηση στα κέρδη της Ferrari

1.524 Επισκέψεις στο άρθρο (4/11/2020)

«Φουσκωμένα» βρήκε τα ταμεία της το τρίτο τρίμηνο του 2020 η Ferrari, καθώς η ιταλική μάρκα παρά τις δυσκολίες με την πανδημία είδε τα έσοδά της να αυξάνονται.


Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η Ferrari τα κέρδη του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 6,4% στα 330 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα σε αυτό βοήθησε το γεγονός πως το εν λόγω τέταρτο είναι αυτό που στη διάρκεια του η μάρκα αποκατέστησε πλήρως τη παραγωγική της ικανότητα μετά από τις διαταραχές που υπήρξαν λόγω της πανδημίας.
 
Παράλληλα με την αύξηση των κερδών η Ferrari ανακοίνωσε μείωση εσόδων της τάξης του 3%, και συγκεκριμένα 888 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα μειωμένες κατά 6,5% ήταν και οι παραδόσεις μοντέλων λόγω της παύσης εργασιών, ωστόσο η μάρκα υπολογίζει πως ένα μέρος των καθυστερήσεων θα καταφέρει να το ομαλοποιήσει στη συνέχεια.
 
Από κει και πέρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει πως οι πωλήσεις μοντέλων με 12κύλινδρο μοτέρ, συμπεριλαμβανομένης της Monza, είδαν αύξηση κατά 15% την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Παράλληλά η φίρμα ανέφερε πως «Οι παραδόσεις των SF90 Stradale και Roma βρίσκονται σε καλό δρόμο για να ξεκινήσουν το 4ο τρίμηνο του 2020».
 
Θυμίζουμε πως εντός του 2019 η Ferrari παρουσίασε πέντε νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της Roma, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβρη έκανε το ντεμπούτο της η πιο ισχυρή έκδοση της Portofino, η Portofino M. Κλείνοντας να σημειωθεί πως πέρυσι οι ετήσιες πωλήσεις αυτοκινήτων της Ferrari για πρώτη φορά ξεπέρασαν τις 10.000 μονάδες.  

Mercedes
VW