ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αυξήθηκαν 30,5% οι πωλήσεις ηλεκτρικών και Plug-in τον Σεπτέμβριο

1.135 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2024)
30,5% πάνω οι πωλήσεις ηλεκτρικών και Plug-in υβριδικών τον Σεπτέμβρη

30,5% πάνω οι πωλήσεις ηλεκτρικών και Plug-in υβριδικών τον Σεπτέμβρη

- Στην Ευρώπη οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,2%
- Στην Κίνα πουλήθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά και Plug-in
- Αναμένεται πτώση στις πωλήσεις ηλεκτρικών και Plug-in υβριδικών στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,2%

Αρκετά θετικός ήταν ο μήνας του Σεπτεμβρίου για τα ηλεκτρικά και τα Plug-in υβριδικά, τα οποία είδαν τις πωλήσεις τους, σύμφωνα με το Rho Motion και το Reuters, να αυξάνονται σημαντικά παγκοσμίως κατά 30,5% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, φτάνοντας τα 1,69 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Στην Ευρώπη, παρά την πτώση των πωλήσεων των ηλεκτρικών τους προηγούμενους μήνες και την αναθεώρηση στρατηγικής από πολλές ευρωπαϊκές μάρκες, οι πωλήσεις των Plug-in υβριδικών αλλά και των ηλεκτρικών ανέβηκαν κατά 4,2% στις 300.000 αυτοκίνητα. Το ίδιο έγινε και στις ΗΠΑ και Καναδά, των οποίων οι πωλήσεις είχαν αύξηση κατά 4,3%, φτάνοντας τις 150.000 αυτοκίνητα.

Στην Κίνα πουλήθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά και Plug-in

Tη μεγάλη διαφορά σύμφωνα με τα Rho Motion και Reuters έκανε η κινεζική αγορά, στην οποία οι πωλήσεις ηλεκτρικών και Plug-in υβριδικών έσπασαν κάθε ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2024 στην Κίνα πουλήθηκαν 1,12 εκατομμύρια ηλεκτρικά ή Plug-in υβριδικά αυτοκίνητα, με τις πωλήσεις να ανεβαίνουν κατά 47,9% σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2023. Μάλιστα είναι ο δεύτερος μήνας σερί, που οι πωλήσεις των ηλεκτρικών και των Plug-in υβριδικών έσπασαν το φράγμα του ενός εκατομμυρίου.

Αναμένεται πτώση στις πωλήσεις ηλεκτρικών και Plug-in υβριδικών στην Ευρώπη

Σύμφωνα με το Rho Motion, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών και των Plug-in υβριδικών αναμένεται στο μέλλον να μειωθούν και άλλο. Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τα Reuters και Rho Motion, το 2025 και το 2030 οι πωλήσεις αναμένεται να μειωθούν κατά 24% και 19% αντίστοιχα σε σχέση με προηγούμενες προβλέψεις. Αυτό είναι αποτέλεσμα της απόφασης των Γερμανών να κόψουν τις κρατικές επιδοτήσεις, για την αγορά ενός ηλεκτρικού, την ώρα που οι Γάλλοι σχεδιάζουν να μειώσουν τις επιδοτήσεις που δίνουν για τα ηλεκτρικά.

Mercedes
JEEP