Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Caterham με «σώμα» από ελικόπτερο Puma και «ψυχή» από τη Ford

1.639 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2024)
Caterham με «σώμα» από ελικόπτερο Puma και «ψυχή» από τη Ford
7 Φωτογραφίες »

- Κατασκευασμένο από κομμάτια πολεμικού ελικοπτέρου.
- Με 2λιτρο μοτέρ της Ford για 180 άλογα.
- Στόχος να πωληθεί πάνω από 118.000 ευρώ.

Με «σώμα» από ελικόπτερο Puma HC2 και «ψυχή» από τη Ford

Το κλασικό Caterham Seven 360R το οποίο πρωταγωνιστεί στο θέμα μας είναι ένα και μοναδικό. Κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων εξαρτήματα από ένα παροπλισμένο ελικόπτερο, Puma HC2, που χρησιμοποιήθηκε από τη Βασιλική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου (RAF) και πλέον ψάχνει να βρει ιδιοκτήτη, μέσω δημοπρασίας που αναμένεται να λάβει χώρα σε λίγες ημέρες.

Κατασκευασμένο από κομμάτια πολεμικού ελικοπτέρου

Αν και το ελαφρύ σπορ Caterham Seven 360R με το πολεμικό ελικόπτερο Puma HC2, που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά για τον γαλλικό στρατό στα μέσα της δεκαετίας του 1960, δεν έχουν πολλά κοινά, στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα αλλάζουν. Το ειδικό Caterham έχει φινιριστεί στο χρώμα του ελικοπτέρου, ενώ χαμηλά είναι βαμμένο στο χρώμα της άμμου της ερήμου για να παραπέμπει στην ουρά του ελικοπτέρου. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως αλουμινένια κομμάτια από την ουρά και τις πόρτες του Puma HC2 χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί το συγκεκριμένο Caterham Seven 360R. Επίσης, διαθέτει τροχούς 13 ιντσών τυλιγμένους σε ελαστικά Toyo R888R.

Οι ιδιαίτερες πινελιές συνεχίζονται στην καμπίνα. Για παράδειγμα, έχει χρησιμοποιηθεί καπιτονέ ηχομόνωση από το ελικόπτερο στα πάνελ των θυρών, αλλά και στα καθίσματα από ίνες άνθρακα. Η Caterham έχει εγκαταλείψει τους αρχικούς διακόπτες του αυτοκινήτου για χάρη ενός ταμπλό που μιμείται μέρος του πιλοτηρίου του Puma.

Με 2λιτρο μοτέρ της Ford για 180 άλογα

Αναφορικά με τον κινητήρα του... πολεμικού Seven 360R εκεί δεν υπάρχουν νεότερα. Τροφοδοτείται από το Duratec 2λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα της Ford για 180 ίππους και 194 Nm ροπής. Το γεγονός πως το αυτοκίνητο ζυγίζει μόλις 578 κιλά του δίνει τη δυνατότητα να κάνει το 0-100 σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 209 χλμ./ώρα.

Στόχος να πωληθεί πάνω από 118.000 ευρώ

Το ειδικό Caterham θα πωληθεί σε δημοπρασία από την Collecting Cars, η οποία θα ξεκινήσει στις 15 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου. Οι υπεύθυνοι υπολογίζουν πως θα πωληθεί πάνω από 100.000 λίρες Αγγλίας, δηλαδή (περίπου 118.000 ευρώ).

FORD
NEXEN PROTES TOPOTHETISEIS