Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Citroen, Peugeot και Opel θα πωλούν μόνο ηλεκτρικά επιβατικά βαν!

Citroen, Peugeot και Opel θα πωλούν μόνο ηλεκτρικά επιβατικά βαν!

2.756 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2022)

Τελειώνει τα επιβατικά βαν με μοτέρ εσωτερικής καύσης η Stellantis! Citroen, Peugeot και Opel ανακοίνωσαν πως θα πωλούν μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη!

Η απόφαση έχει άμεση ισχύ

Εκτός κάδρου θα βρεθούν οι βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των συμπαγών και μεσαίων επιβατικών βαν των Citroen, Opel και Peugeot. Όπως ανακοίνωσαν επίσημα με ξεχωριστά δελτία Τύπου και οι τρεις εταιρείες που υπάγονται στον Όμιλο Stellantis, από αυτόν τον μήνα (Ιανουάριο του 2022) θα πωλούν αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά βαν. Αιτία για αυτή την απόφαση υπήρξαν οι εκπομπές ρύπων και η διασφάλιση της μελλοντικής βιωσιμότητας αυτών των μοντέλων.  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αυτά τα μοντέλα επηρεάζονται

Τα μοντέλα είναι επιβατικές εκδόσεις ελαφρών επαγγελματικών βαν, ωστόσο οι επαγγελματίες πελάτες μπορούν να συνεχίσουν να τα παραγγέλνουν με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όπως και οι αγοραστές στις περισσότερες χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου (που μοιράζονται τους ίδιους κανόνες εκπομπών ρύπων), συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας και των Βαλκανίων, είπαν οι μάρκες. Τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι τα Citroen Berlingo, Jumpy Combi/SpaceTourer, Opel Combo Life, Vivaro/Zafira Life και Peugeot Rifter, Expert/Traveller.

Αναμένεται και η απόφαση της Fiat

Αξίζει να σημειωθεί πως η Fiat, η οποία ανήκει και αυτή στην Stellantis, δεν έχει ανακοινώσει παρόμοια πολιτική για το Scudo που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το προσεχές διάστημα. Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
OPEL