Το συγκεκριμένο πρωτότυπο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, πιο γνωστό ως ΜΙΤ, με τους υπεύθυνους του έργου να έχουν σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για τη τρίτη χιλιετία, διαθέτοντας ένα προηγμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης εξαιρετικά ελαφριά κατασκευή και εξαιρετικά αεροδυναμικό εξωτερικό.
Σχετικά με την πηγή ισχύος, το μοντέλο διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που τροφοδοτούνται από ένα σύστημα μπαταριών, οι οποίες είναι ενσωματωμένες στα πλαίσια του αμαξώματος. Για να επιτευχθεί αυτό η ιταλική εταιρεία αναφέρει πως το μοντέλο θα χρησιμοποιεί νανοσωλήνες από ανθρακονήματα και εξαιρετικά λεπτές μπαταρίες που μπορούν να διαμορφωθούν σε διάφορα σχήματα και να τοποθετηθούν ανάμεσα στα πάνελ του αμαξώματος.
Η ιταλική εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο ανέφερε πως το μοντέλο θα παρέχει γρήγορους χρόνους επαναφόρτισης οι οποίοι θα επιτυγχάνονται μέσω ενός προηγμένου συστήματος.
Δεδομένου του συνδυασμού των ινών άνθρακα και των μπαταριών υψηλής τεχνολογίας, φαίνεται βέβαιο ότι μερικά από τα πάνελ του αμαξώματος ίσως παρουσιάσουν κάποιες ρωγμές και ενδεχομένως να σπάσουν. Για αυτό το λόγο η Lamborghini και το MIT εργάζονται για την ανάπτυξη ινών άνθρακα που μπορούν να «θεραπεύσουν» αποτελεσματικά τέτοια περιστατικά. Πως θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με την εταιρεία το αυτοκίνητο θα παρακολουθεί συνεχώς τον εαυτό του και θα ψάχνει για τυχόν σημάδια ή ρωγμές. Αν ανιχνευθεί ρωγμή τότε κάποια τοποθετημένα μικροκάναλα με χημικές ουσίες θα λάβουν δράσει και θα διορθώσουν το πρόβλημα.
Σε ότι αφορά το εξωτερικό μέρος του Concept έχει και αυτό επηρεαστεί από τη φουτουριστική ιδέα, διαθέτοντας ένα μεγάλο παρμπρίζ, μεγάλους αεραγωγούς σε κάθε μέρος του αμαξώματος, αλλά και πολύ μεγάλες ζάντες.
Τέλος να αναφέρουμε πως τόσο ο σχεδιασμός όσο και η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Terzo Millennio είναι φουτουριστική και δεν πρέπει να περιμένετε να την δείτε σε Lamborghini οποιαδήποτε στιγμή σύντομα. Ωστόσο, ο προϊστάμενος έρευνας και ανάπτυξης της μάρκας σημείωσε ότι ορισμένα στοιχεία είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από άλλα.