Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

ΔΕΗ: 1.000 φορτιστές σε λιγότερο από 3 χρόνια

2.149 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2020)

Mε γρήγορο ρυθμό θέλει να προχωρήσουν τα πλάνα εγκατάστασης νέων σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης.


Nωρίτερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο στόχος για την εγκατάσταση 1.000 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση, κατά την ανακοίνωση των μνημονίων συνεργασίας με τις εταιρίες ΑΒ, Fraport και Beat. Αντίστοιχες προσδοκίες, όπως αναφέρουν πηγές, υπάρχουν και για τους 10.000 φορτιστές. Ο στόχος είναι αυτοί να έχουν αναπτυχθεί το 2024 με 2025.

Η νέα διοίκηση της ΔΕΗ διαφοροποιείται από το επιχειρησιακό πλάνο ανάπτυξης της προηγούμενης – όπως αυτό είχε αποφασιστεί σε Δ.Σ. τον Ιούλιο του 2019 – και στοχεύει στην εγκατάσταση εκατοντάδων φορτιστών σε δημόσιους διαθέσιμους χώρους. Ο προκάτοχος του κ. Στάσση, Μανόλης Παναγιωτάκης, είχε αποδεχτεί σχετική εισήγηση για ανάπτυξη φορτιστών σε οδικούς άξονες και πρατήρια και συνολικά το business plan για την ηλεκτροκίνηση έδειχνε αργή και σταδιακή διείσδυση.

Αντίθετα, η διοίκηση Στάσση προτιμά γρήγορες και άμεσες αποφάσεις ώστε να η ΔΕΗ να πιάσει θέση στη νέα αναπτυσσόμενη αγορά και να είναι πρωταγωνιστής στα νέα δεδομένα. Ο μόνος τρόπος είναι να αναπτυχθεί σε χώρους όπου οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων θα κινούνται καθημερινά και θα μπορούν να τα φορτίσουν ανά πάσα στιγμή. Αυτό δείχνουν άλλωστε και οι συνεργασίες με την ΑΒ Βασιλόπουλος και τα καταστήματα σούπερ μάρκετ του ομίλου, με τη Fraport και τα 14 αεροδρόμια καθώς και με την Beat, όπου η ΔΕΗ στοχεύει στα ταξί.

Τέλος, η δημόσια υπηρεσία φαίνεται πως θέλει την δημιουργία γενικής διεύθυνσης για την ηλεκτροκίνηση, μια ξεχωριστή υπηρεσία με διευθύνσεις και τμήματα ώστε να επιταχύνει την ανάπτυξη της εταιρίας στην ηλεκτροκίνηση.

Πηγή: energypress.gr

fiat
EPEKTASI EGGYHSHS