Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πρώτες εικόνες από το νέο Renault 4 που επιστρέφει

(1/10/2024)
Πρώτες εικόνες από το νέο Renault 4 που επιστρέφει
11 Φωτογραφίες »

- Κάνει πρεμιέρα στις 14 Οκτωβρίου.
- Στην πλατφόρμα του Renault 5 αλλά με μήκος 4,14 μέτρα.
- Το πρώτο Renault με το φωτιζόμενο λογότυπο.
- Διατηρεί τα τραπεζοειδή πίσω φινιστρίνια του αρχικού Renault 4.
- Στις αγορές το 2025.

Κάνει πρεμιέρα στις 14 Οκτωβρίου

Η Renault έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες, αλλά και πληροφορίες από το εξωτερικό του νέου 4 E-Tech electric. Ταυτόχρονα έκανε γνωστό πως η επίσημη αποκάλυψη του νέου της ηλεκτρικού μοντέλου θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Στην πλατφόρμα του Renault 5 αλλά με μήκος 4,14 μέτρα

Μετά το Renault 5, το οποίο έκανε την αρχή, η γαλλική μάρκα προχωρά και στην αναβίωση του 4, μέσω του νέου Renault 4 E-Tech electric. Όπως αναφέρει η μάρκα, το νέο 4 E-Tech electric διατηρεί τις αρχές του αρχικού 4, που έκανε την εμφάνισή του το 1961, ωστόσο όπως αναφέρει το όνομα του, πλέον κάτω από το αμάξωμα κρύβεται ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Το Renault 4 E-Tech electric έχει μήκος 4,14 μέτρα και χρησιμοποιεί την πλατφόρμα AmpR Small, όπως κάνει και το μικρότερο Renault 5 E-Tech electric.

Το πρώτο Renault με το φωτιζόμενο λογότυπο

Χάρη στις πρώτες επίσημες εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Renault, μπορούμε να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα για το εξωτερικό μέρος του επερχόμενου ηλεκτρικού, αν και η μάρκα δεν θέλησε να μας δείξει ολοκληρωμένο το αυτοκίνητο. Σε κάθε περίπτωση βλέπουμε πως η φαρδιά μάσκα ξεχωρίζει χάρη στο φωτισμένο περίγραμμα που περιβάλλει τους στρογγυλούς προβολείς LED στις άκρες της. Μάλιστα το Renault 4 E-Tech electric είναι το πρώτο όχημα της Renault που διαθέτει φωτιζόμενο σήμα στη μέση της γρίλιας. Από κει και πέρα, τόσο ο μπροστά προφυλακτήρας, όσο και ο πίσω, διαθέτουν κατακόρυφα προστατευτικά εξογκώματα, που θυμίζουν έντονα το αρχικό Renault 4.

Διατηρεί τα τραπεζοειδή πίσω φινιστρίνια του αρχικού Renault 4

Στο πλάι ένα αυτοκόλλητο που συνδέει νοητά τις κολώνες του παρμπρίζ με τους θόλους των τροχών, παραπέμπει στα χαρακτηριστικά μπροστινά φτερά του αρχικού Renault 4. Επίσης παρατηρούμε τις τρεις παράλληλες «ρίγες», χαμηλά στις πόρτες, που μοιάζουν με οριζόντια εξογκώματα στο  αμάξωμα. Σύμφωνα με τη Renault το χαρακτηριστικό αυτό είναι εμπνευσμένο από τα πλαστικά προστατευτικά που ξεχώριζαν στις πλευρές του 4L. Επίσης, η γαλλική μάρκα γνωστοποιεί πως θα υπάρχουν και εκδόσεις με υφασμάτινη οροφή, η οποία φυσικά θα μπορεί να ανοίγει. Πηγαίνοντας προς τα πίσω βλέπουμε πως το μοντέλο εξακολουθεί να διαθέτει το σήμα κατατεθέν του προκατόχου του, που δεν είναι άλλο από τα τραπεζοειδή πίσω φινιστρίνια, ακριβώς πάνω από τους πίσω τροχούς, λειτουργώντας ως τρίτο τζάμι.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
Autotriti.gr