Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

H ηλεκτρική Porsche Taycan.

Δεν μεταφέρει την παραγωγή στην Κίνα η Porsche

1.477 Επισκέψεις στο άρθρο (16/2/2021)

«Made in Germany» θέλει να κρατήσει τα μοντέλα της η Porsche και για αυτό, αυτή την στιγμή, απορρίπτει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει αυτοκίνητα στην Κίνα.


Kαμία διάθεση να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στην Κίνα δεν έχει η Porsche, καθώς η φίρμα θέλει το κοινό της να γνωρίζει πως όλα τα αυτοκίνητά της είναι «Μade In Germany», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο CEO της Porsche, Οliver Blume στους Financial Times.

«Eίναι ζήτημα ποιότητας και premium χαρακτήρα το να παράγουμε αυτοκίνητα στην Ευρώπη για την Κίνα. Αυτή την στιγμή, δεν είναι λογικό να μεταφέρουμε την παραγωγή εκεί» δήλωσε ο Blume. 

H Porsche πούλησε 272.162 αυτοκίνητα το 2020, τα 88.968 από αυτά αφορούσαν την κινέζικη αγορά, τα 80.892 την Ευρώπη και τα 57.294 τις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η χώρα αυτή της Ασίας για την γερμανική φίρμα.

Ο Blume δεν εθελοτυφλεί και γνωρίζει πως στο μέλλον, ένα εργοστάσιο στην Κίνα ίσως είναι αναπόφευκτο να κατασκευαστεί. Ο ίδιος είπε: «Σε 10 χρόνια, δεν το γνωρίζω. Εξαρτάται τις πωλήσεις που θα υπάρχουν και τους νόμους σε κάθε χώρα».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η Porsche δεν κατασκευάζει όλα τα μοντέλα της στην Γερμανία. Η Cayenne συναρμολογείται στη Σλοβακία ενώ το παρελθόν, οι Cayman και Boxster κατασκευάζονταν στην Φινλανδία.
 

Hyundai
CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS