Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Κινητήρας: Κέρδισε σε επιδόσεις και αυτονομία

 Σχολιάστε 
6.251 Επισκέψεις στο άρθρο (9/9/2024)
Στην πράξη, η αύξηση της ισχύος αποτυπώνεται στις καλύτερες επιδόσεις, με το Corsa να προσπερνά πιο γρήγορα, ενώ παράλληλα έχει και αυξημένη αυτονομία κατά 50 χλμ..

Στην πράξη, η αύξηση της ισχύος αποτυπώνεται στις καλύτερες επιδόσεις, με το Corsa να προσπερνά πιο γρήγορα, ενώ παράλληλα έχει και αυξημένη αυτονομία κατά 50 χλμ..

Το Corsa Electric όπως αναφέραμε εξοπλίζεται με το ισχυρότερο ηλεκτρικό σύνολο των 156 ίππων και με τη νέα, ελαφρώς ελαφρύτερη, κυρίως όμως μεγαλύτερης χωρητικότητας και καλύτερης σε ενεργειακή πυκνότητα μπαταρία: Από 46,3 kWh η ωφέλιμη χωρητικότητα «ανέβηκε» στις 50,8 kWh, ενώ για τη φόρτιση υπάρχει στάνταρ υποδοχή φόρτισης 7,4 kW, ενώ υπάρχει στο προαιρετικό εξοπλισμό έναντι 420 ευρώ και υποδοχή των 11 kW (20-80% φόρτιση σε 3 ώρες και 11 λεπτά). Σε ταχυφόρτιση, ο χρόνος μπορεί να μειωθεί έως και τα 30 λεπτά της ώρας, με την υποδοχή ισχύος να παραμένει στα 100 kW, που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για τα σημερινά δεδομένα.


Στην πράξη, η ακόμα πιο έντονη αίσθηση της επιτάχυνσης στο πάτημα του γκαζιού αποτυπώνεται και στις μετρήσεις μας με το Corsa να προσπερνά πιο σβέλτα από πριν, ενώ υπάρχει και σύστημα παραμετροποίησης (Eco, Normal, Sport) που επεμβαίνει στο τιμόνι, την απόδοση και την λειτουργία του κλιματισμού, δίνοντας στον οδηγό την δυνατότητα να «ρυθμίσει» την αυτονομία του οχήματος αλλά και του χαρακτήρα του. Το αυτόματο κιβώτιο μιας σχέσης διαθέτει και λειτουργία «B» για πιο έντονη ανάκτηση.

Το καλύτερο είναι πως η μέση κατανάλωση ενέργειας είναι αρκετά χαμηλή στις 14,5 kWh κάτι το οποίο σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη μπαταρία χαρίζει μέση αυτονομία με μια φόρτιση κοντά στα 350 χλμ. σε μικτές συνθήκες και 280 χλμ. σε ταξίδι με σταθερή ταχύτητα 120 χλμ./ώρα.
 

Σελίδα 1Δοκιμή: Ηλεκτρικό Opel Corsa-e με 156 άλογα
Σελίδα 2Το γνωστό Corsa με κάποιες «e»νδείξεις μέσα-έξω
Σελίδα 3Κινητήρας: Κέρδισε σε επιδόσεις και αυτονομία
Σελίδα 4Οδική συμπεριφορά: Περισσότερη ευκολία, λιγότερο άγχος
Σελίδα 5Η γνώμη μας & Μετρήσεις-Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Toyota
Hyundai