Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Αλώβητος ο Tanak από την «γκιλοτίνα» της Παρασκευής

 Σχολιάστε 
1.725 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2024)
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Αλώβητος ο Tanak από την «γκιλοτίνα» της Παρασκευής
3 Φωτογραφίες »

- Τρία πληρώματα της Hyundai στις τρεις πρώτες θέσεις: Tanak, Sordo και Neuville
- «Έμεινε» από turbo ο Ogier και χωρίς τιμόνι ο Fourmaux
- Τέταρτος ο Γάλλος, 8 φορές πρωταθλητής

Τρία πληρώματα της Hyundai στις τρεις πρώτες θέσεις

Γεμάτο ανατροπές το πρώτο σκέλος του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που αποδεικνύεται ως ένα από τα πιο σκληρά και απαιτητικά των τελευταίων ετών, όπως είχαν προβέψει άπαντες λόγω του πετρώδους ανάγλυφου των ελληνικών ειδικών διαδρομών.

Οι βουνίσιες ειδικές έφεραν από νωρίς στα όριά τους μηχανές και ανθρώπους, καθώς «τιμώρησαν» όποιον πήρε τα ηνία του αγώνα. Μετά από συνεχείς ανατροπές και μηχανικά προβλήματα για αρκετούς αγωνιζόμενους, πρώτος στη γενική κατάταξη είναι ο Ott Tanak, ακολουθούμενος από τον Dani Sordo (+21,8 δλ.,) ενώ πιο πίσω στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Thierry Neuville (+45,2 δλ. από τον πρώτο), ο οποίος κατάφερε να βρήκε τον ρυθμό του μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τον κινητήρα του i20 N το πρωί.

«Έμεινε» από turbo ο Ogier και χωρίς τιμόνι ο Fourmaux

Ο Sebastian Ogier που ήταν πρωτοπόρος μετά τις πρώτες τρεις ειδικές, πλέον είναι στην τέταρτη θέση γενικής, σχεδόν δύομιση λεπτά πίσω (+2:26,4) από τον Tanak, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με το turbo στο απογευματινό loop, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έβγαλε η Toyota Gazoo Racing.

Ατυχος και ο Adrien Fourmaux, ο οποίος ξεκίνησε το loop από τη δεύτερη θέση της κατάξης, ωστόσο στην SS4 είχε ένα ατύχημα. Συγκεκριμένα ο Γάλλος πάτησε λίγο έξω από τη χάραξη του δρόμου και έσπασε ένα εξάρτημα του συστήματος διεύθυνσης, το οποίο παρά τις προσπάθειές του δεν κατάφερε να επισκευάσει και έτσι εγκατέλειψε. 


Ποιος να το έλεγε στην Hyundai ότι μία μέρα μετά την πανηγυρική εκκίνηση θα είχαν 3 πληρώματα στις 3 πρώτες θέσεις;
3 Φωτογραφίες »

Ποιος να το έλεγε στην Hyundai ότι μία μέρα μετά την πανηγυρική εκκίνηση θα είχαν 3 πληρώματα στις 3 πρώτες θέσεις;

Όλα είναι πιθανά μέχρι το τέλος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Με τρία πληρώματα στις τρεις πρώτες θέσεις, σίγουρα υπάρχει ένα μομέντουμ στο στρατόπεδο της Hyundai, ωστόσο το «Ράλλυ των Θεών» δεν είναι spint 100 μέτρων, αλλά ένας απαιτητικός Μαραθώνιος και όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες, οπότε μέχρι και την τελευταία στιγμή όλα είναι πιθανά και όλα μπορούν να αλλάξουν. Δεν συμφωνείτε;

Κλείνοντας τη σημερινή μετάδοση, η δράση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα συνεχιστεί αύριο, Σάββατο, με 116,23 αγωνιστικά χιλιόμετρα στις 6 ειδικές διαδρομές (Ρεγκίνι, Θήβα, Αγιοι Θεόδωροι, Λουτράκι και την υπερειδική στο «Σείριο»). Το πρώτο αυτοκίνητο θα πάρει εκκίνηση περίπου στις 8:15 το πρωί. 

Κατάταξη για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 μέχρι την SS6

Σελίδα 2Το EKO Ράλλυ Aκρόπολις δείχνει τα δόντια του!
AutoΤριτη
CADDY NEW EDITION