ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

EQC: Τέλος το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes

 Σχολιάστε 
5.958 Επισκέψεις στο άρθρο (22/7/2024)
EQC: Τέλος το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes

- Ήταν το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Mercedes.
- Επιβεβαίωσε την είδηση η μάρκα.
- Το 2019 ξεκίνησε η παραγωγή της.
- Η νέα EQC πιθανότατα θα είναι σεντάν.

Επιβεβαίωσε την είδηση η μάρκα

Παρελθόν από την γκάμα της Mercedes είναι η EQC. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής luxury μάρκας, αφού έβαλε την Mercedes στο χώρο της αμιγούς ηλεκτροκίνησης, αποχώρησε. Την είδηση αυτή επιβεβαιώνουν πλέον και στελέχη της εταιρείας, έστω και με καθυστέρηση, αφού η απόφαση τέθηκε σε ισχύ το δεύτερο μισό του 2023.

Η νέα EQC πιθανότατα θα είναι σεντάν

Αν και η EQC δεν υπάρχει πια, το μοντέλο δεν είναι... νεκρό. Όμως, όταν θα επιστρέψει, θα το κάνει όντας εντελώς διαφορετικό απ΄ότι τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η νέα Mercedes EQC (το όνομα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από τη μάρκα) θα αποκτήσει σεντάν αμάξωμα έχοντας σχεδιαστικές καταβολές από την Vision EQXX. Το μέγεθός της θα είναι περίπου σαν της C-Class και θα βασίζεται στην Modular Mercedes Architecture (ΜΜΑ), πλατφόρμα. Η τελευταία δεν αφορά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ωστόσο κατασκευάστηκε για εφαρμογές κυρίως σε ηλεκτρικά και έπειτα σε αυτοκίνητα με κινητήρας εσωτερικής καύσης.
 
Το νέο ηλεκτρικό sedan της Mercedes θα είναι ένα από τα τέσσερα αρχικά αυτοκίνητα που θα βασιστούν στην πλατφόρμα MMA, μαζί με ένα ζευγάρι crossover και ένα wagon. Τα νέα αυτοκίνητα πιθανότατα θα αποτελέσουν τους αντικαταστάτες των GLA, GLB και CLA Shooting Brake της τρέχουσας γενιάς.

Το 2019 ξεκίνησε η παραγωγή της EQC

Επιστρέφοντας και κλείνοντας με την Mercedes EQC του παρελθόντος, να πούμε πως παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2016 μέσω του Concept EQ και στη συνέχεια τέθηκε σε παραγωγή το 2019. Όπως αποδείχτηκε η παρουσία της στις αγορές κράτησε περίπου πέντε χρόνια, αποχωρώντας κάπως πρόωρα, ωστόσο έχοντας καταφέρει να εισάγει τη μάρκα στην κίνηση χωρίς ρύπους.  

Mercedes
BEST BUY MESAIA VANS