Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τα έξι ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θα έχουν φτάσει μέχρι το 2021.

Έξι ηλεκτροκίνητα μοντέλα προσθέτει η SEAT

1.808 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2019)

Ένα μέρος του πλάνου της αποκάλυψε η SEAT, η οποία μετά από το 2018 που αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ για εκείνη ετοιμάζεται για να λανσάρει έξι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα.

Τα έξι ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θα έχουν φτάσει μέχρι το 2021, με την στρατηγική ηλεκτροκίνησης του Ισπανού κατασκευαστή να ξεκινά με μία ηλεκτρική έκδοση του αυτοκινήτου πόλης Mii που θα μας απασχολήσει αργότερα αυτό το έτος. Στη συνέχεια το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο el-Born θα κυκλοφορήσει το 2020 και θα γίνει πίσω από το Volkswagen I D. το δεύτερο μοντέλο του ομίλου που θα λάβει την πλατφόρμα MEB.
 
Εκτός από αυτά η SEAT στοχεύει να προσφέρει και ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο που θα βασίζεται σε μία μικρότερη έκδοση της πλατφόρμας MEB, θα κοστίζει κάτω από 23.000 ευρώ και θα τοποθετηθεί κάτω από το el-Born.
 
Από κει και πέρα η μάρκα έχει ήδη επιβεβαιώσει πως η επόμενη γενιά του Leon και το μεγάλο SUV Tarraco θα λάβουν plug-in υβριδικές εκδόσεις. Το επταθέσιο SUV έχει ήδη αποκαλυφθεί, ενώ η τέταρτη γενιά του Leon αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του αργότερα φέτος πριν ξεκινήσει τις πωλήσεις του το 2020.
 
Η αδελφή, αλλά αυτόνομη εδώ και λίγο καιρό CUPRA μπαίνει στη συνάρτηση και θα προσθέσει το δικό της SUV. Ο λόγος για το Formentor που θα διαθέτει ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, ενώ παρούσες θα είναι και ίδιες εκδόσεις για το CUPRA Leon. Η CUPRA αναμένεται να επεκτείνει τη γκάμα της σε επτά μοντέλα μέχρι το τέλος του 2020, με το Formentor να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της SEAT στο Martorell της Ισπανίας.
 
Να σημειώσουμε πως η SEAT επιβεβαίωσε πως στα σχέδιά της για την ηλεκτροκίνηση περιλαμβάνεται και το Minimο concept που αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.
 
Τέλος κάνοντας μία περίληψη του 2018 η SEAT είπε πως ολοκληρώθηκε για εκείνη με κέρδη που άγγιξαν τα 294 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 4,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος που είναι το καλύτερο αποτέλεσμα στην 68χρονη ιστορία της.

Mercedes
Autotriti.gr