Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Δικαίως, χαρακτηρίζεται αποπνικτική η ατμόσφαιρα στη πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Δικαίως, χαρακτηρίζεται αποπνικτική η ατμόσφαιρα στη πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Έξυπνη λύση για τη ρύπανση

2.346 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2017)

Στο Παρίσι, αναζητούν άμεση και αποτελεσματική λύση, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αιθαλομίχλης που παράγουν τα Diesel οχήματα και καθώς το ζήτημα μεγαλώνει, βρέθηκε ένας άμεσος τρόπος επίλυσης.

Στη πρωτεύουσα της Γαλλίας, οι αρμόδιες αρχές δημιούργησαν και υλοποίησαν ένα καινοτόμο σύστημα, έτσι ώστε να περιορίσουν τη χρήση των αυτοκινήτων και κατά συνέπεια την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αιτία για τη πραγματοποίηση της ιδέα αυτής ήταν τα παράπονα πολλών πολιτών για συνεχή βήχα, ερεθισμό των ματιών και ρινική καταρροή στο Παρίσι.

Το επονομαζόμενο «Crit`Air», απαγορεύει τη κυκλοφορία όλων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν από τον Ιανουάριο του 1997 έως και το Δεκέμβριο του 2000, αφού θα ξεχωρίζουν λόγω ενός γκρι αυτοκόλλητου που θα έχουν στο παρμπρίζ.
Υπολογίζεται πως σε αυτή τη κατηγορία εντάσσεται το 6% των 32.000.000 αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη Γαλλία.
Η Δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, δήλωσε ότι ελπίζει η απαγόρευση αυτή θα επεκταθεί από τη Τρίτη και σε οχήματα που ταξινομήθηκαν από το 2001 έως και το 2005, με ένα αυτοκόλλητο διαφορετικής απόχρωσης, με σκοπό να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα της αιθαλομίχλης.
Αναφερόμαστε δηλαδή στο 14% του συνόλου των αυτοκινήτων της Γαλλίας.

Συχνά η ρύπανση από τα οχήματα, συσσωρεύεται και δημιουργεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, με τις τοπικές υγειονομικές αρχές να εκφράζουν τις ανησυχίες τους.
Τέλος, οι αρχές εξετάζουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις για το πρόβλημα, όπως τη δωρεάν μεταφορά του κόσμου με τα ΜΜΜ κάποιες ημέρες, την απαγόρευση στάθμευσης στις δωρεάν θέσεις της πόλης και την αύξηση του κόστους παρκαρίσματος.

Η Γαλλική αστυνομία τοποθετήθηκε επί του θέματος και υποστήριξε ότι ο νέος «νόμος», είναι κάτι που θα εφαρμοστεί εύκολα και πως είναι πρόθυμη να συμβάλει όσο το δυνατόν περισσότερο.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
SEAT XENOIASTOI