Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Έκτακτο: Στο 1,5€ το λίτρο η επιδότηση σε βενζίνη-diesel

Έκτακτο: Στο 1,5€ το λίτρο η επιδότηση σε βενζίνη-diesel

6.922 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2022)

«Χαρίζει» όλη τη φορολογία στα καύσιμα! Σε έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής ψηφίστηκε απόψε ο νέος νόμος για την επιδότηση υγρών καυσίμων (βενζίνη και diesel): 1,5 ευρώ για κάθε λίτρο βενζίνης ή diesel, χωρίς περιορισμό στα λίτρα.

1,5 ευρώ ανά λίτρο η επιδότηση στα καύσιμα

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες μετακίνησης των πολιτών και με σκοπό την ελάφρυνση των ελληνικών νοικοκυριών που έχουν πληγεί το τελευταίο διάστημα από το κύμα ακρίβειας σε πολλά προϊόντα πρώτης ανάγκης, το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία αποφάσισαν και πέρασαν απόψε στη Βουλή ένα νέο νόμο σχετικά με την επιδότηση για τα υγρά καύσιμα.

Η ισχύς του προηγούμενου μέτρου, που περιλάμβανε έκπτωση 22 λεπτά/λίτρο βενζίνης και 15 λεπτά ανά λίτρο diesel, για 60 λίτρα το μήνα, παύει να ισχύει και, πλέον, βάσει της νέας ρύθμισης, το ποσό της επιδότησης εκτινάσσεται στο 1,5 ευρώ/λίτρο βενζίνης ή diesel, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό για τα λίτρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Χάρισμα όλοι οι φόροι στα καύσιμα: Στα 0,5 ευρώ/λτ. η βενζίνη

Η μέση τιμή της βενζίνης στη χώρα μας αγγίζει πρωτοφανή επίπεδα το τελευταίο διάστημα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση σε παγκόσμια κλίμακα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο το κυβερνητικό επιτελείο με ένα νόμο και ένα άρθρο δίνει τη λύση ενόψει και των μετακινήσεων του πρώτου Πάσχα από την αρχή της πανδημίας χωρίς περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Μετά την εν λόγω παρέμβαση:

  • η τιμή της βενζίνης (μέση τιμή 2,077 ευρώ/λτ.) διαμορφώνεται στα 0,577 ευρώ το λίτρο και
  • η τιμή του diesel (μέση τιμή 2,002 ευρώ/λτ.) στα 0,502 ευρώ το λίτρο, θυμίζοντας εποχές προ κρίσης.
Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι η εν λόγω επιδότηση θα δίνεται σε όλους, χωρίς να χρειάζεται η διαδικασία που ίσχυε μέχρι πρότινος με την ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη και έχει άμεση ισχύ από το πρωινό της 1ης Απριλίου 2022.

Καλό μήνα σε όλους!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Autotriti.gr
Citroen