Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Επίσημο: Τέλος για πάντα η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

 Σχολιάστε 
6.278 Επισκέψεις στο άρθρο (1/6/2024)
Επίσημο: Τέλος για πάντα η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης
3 Φωτογραφίες »

- Οριστικό τέλος της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης
- «Λουκέτο» με μια λιτή ανακοίνωση από τους διοργανωτές
- Η αρχή έγινε με τον covid, πέρυσι συμμετείχαν μόνο 9 μάρκες
- Δεν πέτυχε η συνταγή του Qatar, αλλά θα συνεχίσει στη Doha

Οριστικό τέλος της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης

Η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης (Geneva International Motor Show -GIMS) ήταν για πάνω από έναν αιώνα μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις σχετικά με το αυτοκίνητο στην Ευρώπη, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έγιναν διαδοχικές ακυρώσεις και, πλέον, πέφτει οριστικά η αυλαία της.

Το 2024 η Έκθεση της Γενεύης, που πραγματοποιήθηκε στο... Qatar, άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, ωστόσο δεν κατάφερε να αγγίξει τα προ-covid επίπεδα ούτε σε συμμετοχή κατασκευαστών (σ.σ. είχε μόλις 9 εταιρείες αυτοκινήτου, εκ των οποίων οι περισσότερες κινεζικές), ούτε σε πρεμιέρες, καθώς ήταν μετρημένες στα δάχτυλα, αλλά ούτε και σε επισκεψιμότητα (σ.σ. μειωμένη κατά περίπου 75% συγκριτικά με την τελευταία έκθεση του 2019).

«Λουκέτο» με μια λιτή ανακοίνωση από τους διοργανωτές

Σημειώστε πως, η επόμενη Έκθεση της Γενεύης, ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην ελβετική πόλη από τις 17 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2025, ωστόσο μέσα από μια λιτή και περιεκτική ανακοίνωση, οι διοργανωτές επισημοποίησαν το οριστικό τέλος της.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έγινε μέσω της επίσημης σελίδας των διοργανωτών στα social media και αναφέρει: «Μετά από πολλή συζήτηση, λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να διακόψουμε την Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης λόγω των συνεχιζόμενων προκλήσεων του κλάδου και του ανταγωνισμού. Δώσαμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε, αν και πιστεύουμε ότι ο πνεύμα της αυτοκινητοβιομηχανίας συνεχίζει να ζει» ενώ συνεχίζει αναφέροντας «Σας περιμένουμε στη Doha για το GIMS Qatar 2025 από τις 27 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου».


Μετά από σχεδόν 120 χρόνια από την πρεμιέρα της μπαίνει οριστικό «λουκέτο» στην Έκθεση της Γενεύης.
3 Φωτογραφίες »

Μετά από σχεδόν 120 χρόνια από την πρεμιέρα της μπαίνει οριστικό «λουκέτο» στην Έκθεση της Γενεύης.

Η αρχή έγινε με τον covid, πέρυσι συμμετείχαν μόνο 8 μάρκες

Έτσι, μετά από σχεδόν 120 χρόνια παρουσίας (σ.σ. η έκθεση της Γενεύης έκανε ντεμπούτο το 1905) στο χώρο του αυτοκινήτου και χιλιάδες πρεμιέρες αυτοκινήτων, εταιρειών και τεχνολογιών, η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης ρίχνει οριστικά αυλαία.

Πώς σας φαίνεται αυτή η εξέλιξη; Θεωρείτε ότι οι εκθέσεις αυτοκινήτου πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ή θέλετε να συνεχίσουν;

Mercedes
NOS AXIZEI